Η πτήση της SpaceX στη Σελήνη περιλαμβάνει YouTuber, DJ και K-pop ράπερ

Αποκαλύφθηκε το πλήρωμα του DearMoon
09 Δεκεμβρίου 2022 09:47
Η πτήση της SpaceX στη Σελήνη περιλαμβάνει YouTuber, DJ και K-pop ράπερ

Ο Ιάπωνας κροίσος, Yusaku Maezawa αποκάλυψε το πλήρωμα που θα τον συντροφεύσει κατά τη διάρκεια της πρώτης ιδιωτικής πτήσης της SpaceX στη Σελήνη. Η πτήση είναι προγραμματισμένη για την επόμενη χρονιά και θα είναι το πρώτο ταξίδι των ανθρώπων στη Σελήνη μετά το 1972. Το Starship θα πραγματοποιήσει ένα πέρασμα σε ύψος 200 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Σελήνης πριν επιστρέψει στη Γη. Το ταξίδι θα διαρκέσει οχτώ ημέρες.

Όσον αφορά το πλήρωμα τώρα, στο σκάφος θα βρίσκεται ο διάσημος DJ Steve Aoki, o YouTuber Everyday Astronaut με 1.4 εκατομμύρια followers, κατά κόσμον γνωστός και ως Tim Dodd και ο K-pop ράπερ TOP (Choi Seung hyun). Μαζί θα βρίσκονται ο χορευτής και χορογράφος Yemi A.D. από την Τσεχία, η φωτογράφος Rhiannon Adam από την Ιρλανδία, ο φωτογράφος άγριας φύσης Karim Iliya από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο κινηματογραφιστής Brendan Hall από τις ΗΠΑ και ο ηθοποιός Dev Joshi από την Ινδία. Εφεδρικό πλήρωμα είναι η Ολυμπιονίκης snowboarder Kaitlyn Farrington από τις ΗΠΑ και η χορεύτρια Miyu από την Ιαπωνία.

Η επιλογή ανθρώπων του καλλιτεχνικού τομέα ήταν από την αρχή ο στόχος του Maezawa.

Ελπίζω πως κάθε ένας από αυτούς να αναγνωρίσει με το ταξίδι αυτό την ευθύνη που έχουμε που ζούμε στη Γη. Θα κερδίσουν πολλά από αυτήν την εμπειρία και ελπίζω να τα χρησιμοποιήσουν για να συμβάλλουν στο καλό του πλανήτη, της ανθρωπότητας.

Ο Maezawa αποκαλύφθηκε το 2018 ως ο πρώτος ιδιώτης επιβάτης που θα πετούσε έως τη Σελήνη με την SpaceX και με τη σειρά του αποκάλυψε πως θα χρηματοδοτούσε τις θέσεις ακόμα επτά επιβατών στο Starship. Το χρηματικό ποσό που πλήρωσε ο Maezawa στην SpaceX δεν αποκαλύφθηκε ποτέ και ο Elon Musk απλά δήλωσε πως “ήταν πολλά”.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Maezawa ταξίδεψε με έναν Soyuz πύραυλο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πέρυσι, όπου παρέμεινε για 12 μέρες.