Google Chrome: Προστέθηκε μια χρήσιμη συντόμευση αναζήτησης

Για να βρίσκετε πιο εύκολα σελίδες από το ιστορικό σας και όχι μόνο
08 Δεκεμβρίου 2022 14:59
Google Chrome: Προστέθηκε μια χρήσιμη συντόμευση αναζήτησης

Συνεχίζοντας τις προσπάθειές της να κάνει τον Chrome όσο πιο εξυπηρετικό και βολικό γίνεται, η Google μόλις ανακοίνωσε πως ο browser απέκτησε ένα νέο πολύ χρήσιμο «κολπάκι»!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η μπάρα αναζήτησης στο πάνω μέρος, η οποία αποτελεί ίσως τη βασικότερη πτυχή του UI, μιας και σχεδόν όλη η εμπειρία της περιήγησης βασίζεται σε αυτή, διαθέτει πλέον τρεις νέες συντομεύσεις. Ειδικότερα, πατώντας κανείς το παπάκι ‘@’ στο πληκτρολόγιό του, έχει τη δυνατότητα να ψάξει άμεσα στις ανοιχτές καρτέλες του, στους σελιδοδείκτες του ή στο ιστορικό των διευθύνσεων που έχει επισκεφτεί.

Οι συντομεύσεις είναι οι @tabs, @bookmarks και @history αντίστοιχα, αλλά και ένα μόνο πάτημα του πλήκτρου αρκεί για να εμφανιστούν αυτόματα τα σχετικά κουμπάκια, όπως στην εικόνα που ακολουθεί. Αν για παράδειγμα θέλετε να βρείτε άμεσα μια σελίδα που είχατε επισκεφτεί στο παρελθόν, πατώντας @history μπορείτε να φιλτράρετε την αναζήτηση, για να επιστρέφονται μόνο αποτελέσματα από το ιστορικό σας και όχι από τη μηχανή αναζήτησης γενικότερα.

Φυσικά, η λειτουργικότητα αυτή υπήρχε εν μέρει ήδη στον Chrome, αλλά πλέον είναι πιο ξεκάθαρο και πιο εύκολο από ποτέ να ψάξει κανείς ακριβώς αυτό που θέλει, απευθείας μέσα από τη μπάρα αναζήτησης.

Οι εν λόγω συντομεύσεις προστέθηκαν στην Desktop έκδοση του Google Chrome μέσα από την ενημέρωση με κωδικό 108. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανάρτηση στο επίσημο blog της Google, πατώντας εδώ.

Tags: