Τεράστια αύξηση απόδοσης για τις κάρτες γραφικών της Intel

Σχεδόν διπλασιασμός των FPS σε συγκεκριμένα παιχνίδια
08 Δεκεμβρίου 2022 00:56
Τεράστια αύξηση απόδοσης για τις κάρτες γραφικών της Intel

Ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια που γνωρίζαμε πριν καν οι πρώτες dedicated desktop κάρτες γραφικών της Intel να έρθουν στην αγορά, ήταν πως δεν τα πηγαίνουν καλά με τα παλιότερα παιχνίδια.

Αναλυτικότερα, παρόλο που η Arc A770 μπορούσε να ανταγωνιστεί την RTX 3060 στα περισσότερα παιχνίδια που χρησιμοποιούσαν μοντέρνα APIs, όπως το DirectX 12 και το Vulkan, η κάρτα δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με τους τίτλους που ήταν φτιαγμένοι με το παλιότερο DirectX 9. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, τα Arc μοντέλα της Intel απογοήτευαν με τις επιδόσεις του σε δημοφιλείς τίτλους όπως το Counter Strike Global Offensive, το League of Legends και το Payday 2, οπού ειδικά αν κάποιος παίζει ανταγωνιστικά, κάθε παραπάνω FPS έχει αξία.

Έτσι, η εταιρία επικεντρώθηκε στη βελτίωση του software της, ανακοινώνοντας τώρα πως κατάφερε να βελτιώσει δραματικά την απόδοση των καρτών γραφικών της. Συγκεκριμένα, ο νέος 31.0.101.3959 driver αυξάνει έως και 1.8x τη μέση απόδοση σε DirectX 9 τίτλους, ενώ η βελτίωση ξεπερνά το 2x όσον αφορά το ‘99th percentile FPS’ (μια πιο αξιόπιστη στατιστικά μέτρηση για την ελάχιστη απόδοση), σε σύγκριση πάντα με τον προηγούμενο 31.0.101.3490 driver.

Κάπως έτσι, από 177FPS στον παλιό driver, το CS:GO τρέχει πλέον με 318FPS χάρη στο νέο driver, σε 1080p ανάλυση με high settings. Παρακάτω ακολουθεί ένα επίσημο γράφημα με περισσότερα benchmarks.

Η διαφορά στη μέση απόδοση διαφόρων DX9 παιχνιδιών με το νέο driver της Intel: