Δύο γυναίκες μηνύουν την Apple και φταίνε τα…AirTags

Διαβάστε τί δήλωσαν
06 Δεκεμβρίου 2022 21:37
Δύο γυναίκες μηνύουν την Apple και φταίνε τα…AirTags

Η Apple έρχεται αντιμέτωπη με δύο νέες κατηγορίες και αυτή τη φορά λόγω των AirTags. Πιο συγκεκριμένα, δύο γυναίκες μηνύουν την εταιρία ύστερα από ισχυρισμό τους ότι αυτά τα προϊόντα δεν είναι καθόλου ασφαλή. Το ρεπορτάζ μεταφέρει το Bloomberg.

Η 1η γυναίκα δήλωσε ότι ο πρώην σύντροφός της έβαλε ένα AirTag στη ρόδα του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να μάθει που είχε μετακομίσει μετά το χωρισμό τους.

Η 2η γυναίκα που κατέθεσε μήνυση στην εταιρία, αναφέρει ότι ο σύζυγός της τοποθέτησε ένα AirTag στο σακίδιο του παιδιού της για να την παρακολουθεί. Και οι δυο γυναίκες ζητούν απροσδιόριστο ποσό αποζημίωσης και κατηγορούν την Apple ότι κυκλοφόρησε ένα προϊόν που δεν είναι καθόλου ασφαλές.

Η μήνυση κατατέθηκε την Δευτέρα και υποστηρίζει ότι η ασφάλεια (για το απόρρητο) που ισχύει, η οποία περιλαμβάνει την ειδοποίηση των χρηστών iPhone εάν διαπιστωθεί ότι τους «ακολουθεί» ένα άγνωστο AirTag είναι ανεπαρκής και δε λειτουργεί σωστά.

Το AirTag της Apple κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2021 και είχε γεννήσει διάφορες ανησυχίες σε πολλούς ανθρώπους. Η εταιρία έχει δημιουργήσει πολλές ασφάλειες για την προστασία από ανεπιθύμητες παρακολουθήσεις, αλλά σύμφωνα με τις γυναίκες παραπάνω, είναι «ανεπαρκείς».

Παλιότερα, η Apple είχε δηλώσει τα εξής:

"Το AirTag σχεδιάστηκε για να βοηθά τους ανθρώπους να εντοπίζουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, όχι για να παρακολουθούν άτομα ή περιουσιακά στοιχεία άλλου ατόμου και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο κάθε κακόβουλη χρήση των προϊόντων μας."