Η Nvidia σκέφτεται να ρίξει την τιμή της GeForce RTX 4080

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες
06 Δεκεμβρίου 2022 09:59
Η Nvidia σκέφτεται να ρίξει την τιμή της GeForce RTX 4080

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η Nvidia δυσκολεύεται να πουλήσει την RTX 4080, με το στοκ να μένει στα ράφια των καταστημάτων, με αποτέλεσμα μέχρι και οι scalpers…να τα έχουν βρει σκούρα. Τώρα, φαίνεται πως η εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει την τιμή της κάρτας γραφικών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με το κινεζικό μέσο MyDrivers, η Nvidia σκοπεύει να ρίξει την τιμή της GeForce RTX 4080 μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου, δηλαδή την ίδια περίοδο που θα καταφθάσουν στην αγορά και τα ολοκαίνουργια Radeon RX 7900 μοντέλα της AMD. Για την ώρα δεν ξέρουμε πόσο σκοπεύει να μειώσει το κόστος η Nvidia, αλλά η προτεινόμενη τιμή λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχεται ακόμη στα $1199. Πρόκειται για την υψηλότερη αύξηση τιμής που έχει δει ποτέ η ΧΧ80 σειρά της Nvidia.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κινεζικού μέσου, η Nvidia δε φοβάται την επερχόμενη κυκλοφορία των Radeon RX 7900 XTX και Radeon RX 7900 XT, αλλά αντιθέτως θέλει να ρίξει την τιμή για να βελτιώσει τη σχέση τιμής-απόδοσης, κάνοντας έτσι το προϊόν της πιο ελκυστικό για τους gamers. Φυσικά, απώτερος στόχος είναι να δοθεί μια τονωτική ένεση στις πωλήσεις του high-end μοντέλου.

Για την ιστορία, η Radeon RX 7900 XTX αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στα $999 στις ΗΠΑ, δηλαδή για $200 λιγότερα, την ώρα που σύμφωνα με τα λεγόμενα της AMD προσφέρει αντίστοιχη απόδοση. Το πόσο σκοπεύει να ρίξει την τιμή η Nvidia μένει να το δούμε, αλλά σίγουρα η απόφαση της θα λειτουργήσει ως ντόμινο και για τα υπόλοιπα μελλοντικά μοντέλα, όπως η RTX 4070 Ti που αναμένεται τον Ιανουάριο, καθώς και για την ακόμη πιο προσιτή RTX 4060, για την οποία ακούσαμε πρόσφατα τις πρώτες πληροφορίες.