Apple: Μάθαμε πότε μπορεί να έρθει το mixed reality headset της εταιρίας

Ψήνεται εδώ και καιρό και μάλλον θα το δείτε μέσα στην επόμενη χρονιά
05 Δεκεμβρίου 2022 14:52
Apple: Μάθαμε πότε μπορεί να έρθει το mixed reality headset της εταιρίας

Εδώ και αρκετά χρόνια ακούγονται φήμες και γίνονται διαρροές για ένα AR/VR headset (mixed reality headset) της Apple, το οποίο θα φέρει «την επανάσταση» σε αυτή την κατηγορία, με νέες τεχνολογίες. Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα ακόμα, αλλά τώρα, ήρθαν στα φώτα κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Όπως μεταφέρει ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo, η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει το headset εικονικής πραγματικότητας στο 2ο μισό του 2023. Κανονικά, όπως ακουγόταν εδώ και μήνες, ήταν να το δούμε πιο νωρίς, αλλά φαίνεται πως η εταιρία αντιμετωπίζει διάφορα θέματα που σχετίζονται με το νέο λογισμικό της. Ναι, αυτό το headset θα έρθει με ένα νέο λογισμικό.

Ο Kuo είπε ότι οι μαζικές αποστολές εξαρτημάτων για τα headsets της Apple είναι ακόμα πιθανό να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2023, αλλά πιστεύει ότι οι μαζικές αποστολές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν το 2ο εξάμηνο του 2023. Όλα αυτά, ακόμα κι αν ανακοινωθεί επίσημα από πιο νωρίς.

Ο Kuo λέει ότι το WWDC 2023 που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο θα είναι η κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσει η Apple το AR/VR headset, μαζί με το SDK για τους developers, έτσι ώστε να ετοιμάσουν τις εφαρμογές τους.

Τέλος, ακούγεται ότι αντί για 800.000-1.200.000 τεμάχια, η Apple θα ετοιμάσει μάλλον κοντά στα 500.000 headsets. Αυτό το προϊόν φαίνεται ότι θα υποστηρίζει και τις γνωστές εφαρμογές της εταιρίας, όπως το iMessage και FaceTime.