Twitter: Η ρητορική μίσους αυξάνεται και ο ανθρώπινος έλεγχος δεν αρκεί

Στρέφεται σε αυτοματισμούς
04 Δεκεμβρίου 2022 10:06
Twitter: Η ρητορική μίσους αυξάνεται και ο ανθρώπινος έλεγχος δεν αρκεί

Παρόλο που ο Elon Musk είχε δηλώσει στις 23 Νοεμβρίου πως η προβολή ρητορικής μίσους έχει μειωθεί στο 1/3 από τις αρχές Νοεμβρίου, μία νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως τα σχετικά posts έχουν αυξηθεί από τότε που ο Musk ανέλαβε το Twitter.

Σύμφωνα με το Reuters λοιπόν, το Twitter αναγκάζεται να εγκαταλείψει τους χειροκίνητους ελέγχους και να στραφεί στους αυτοματισμούς για να ελέγξει το περιεχόμενο της πλατφόρμας. Αντί λοιπόν να αφαιρεί συγκεκριμένα posts ρητορικής μίσους, επιλέγει τους περιορισμούς διάθεσης περιεχομένου. Περιορίζει επιθετικά επίσης, hashtags και αποτελέσματα αναζήτησης που περιέχουν όρους κακοποίησης, ανεξαρτήτως των επιπτώσεων στην αθώα χρήση αυτών των όρων.

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι πως η ομάδα έχει εντολές για να κινηθεί γρήγορα και να είναι όσο το δυνατόν πιο επιθετική. – Ella Irwin, Αντιπρόεδρος Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας Προϊόντων του Twitter

Η πρόσφατη αύξηση της ρητορικής μίσους έρχεται μετά την ανακοίνωση του Musk πως θα προσφέρει αμνηστία σε απαγορευμένους λογαριασμούς που δεν έχουν παραβιάσει το νόμο. Η εταιρία έχει δεχθεί βροχή από ερωτήσεις για την ικανότητα και την πρόθεση να ελέγξει επιβλαβές ή παράνομο περιεχόμενο τη στιγμή που ο Elon Musk έχει απολύσει το μισό ανθρώπινο δυναμικό του Twitter, ενώ έχουν παραιτηθεί αρκετοί ακόμα.

Ο Musk λέει πως η ομάδα πρέπει να ανησυχεί λιγότερο για το πώς οι αποφάσεις της θα επηρεάσουν την ανάπτυξη των χρηστών και τα έσοδα και να κάνει την ασφάλεια τη νούμερο ένα προτεραιότητα της εταιρίας. Δίνει έμφαση σε αυτό κάθε μέρα, πολλές φορές τη μέρα. Έχει ενθαρρύνει την ομάδα να πάρει περισσότερα ρίσκα, να κινηθεί γρήγορα και να κάνει ασφαλή την πλατφόρμα. – Ella Irwin

Η κεντρική κατεύθυνση είναι “freedom of speech, not freedom of reach”, η ελευθερία του λόγου δηλαδή αλλά χωρίς να προωθούνται tweets που παραβιάζουν τις πολιτικές της εταιρίας. Στον τομέα της ασφάλειας των παιδιών, το Twitter κατεβάζει περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης μέσα σε 30 δευτερόλεπτα από την αναφορά τους. Σε συνεργασία με το group κυβερνοασφάλειας Ghost Data, έχει απενεργοποιήσει 44.000 λογαριασμούς για παραβιάσεις παιδικής ασφάλειας.

Από τότε που ανέλαβε ο Musk το Twitter, tweets που περιέχουν γλώσσα κατά των μαύρων τριπλασιάστηκαν, ενώ κατά των gay αυξήθηκαν κατά 31%.