Elon Musk για εμφύτευμα εγκεφάλου Neuralink: “Θα μπορούσα να το έχω ήδη χωρίς να το ξέρατε“

Η δήλωση που έκανε ο Musk και έστρεψε τα βλέμματα επάνω του
03 Δεκεμβρίου 2022 11:29
Elon Musk για εμφύτευμα εγκεφάλου Neuralink: “Θα μπορούσα να το έχω ήδη χωρίς να το ξέρατε“

Η παρουσίαση της Neuralink στις 30 Νοεμβρίου μας έδωσε μια ακόμη ματιά στο τι ετοιμάζει η εταιρία για το εμφύτευμα εγκεφάλου, το οποίο έχει υποσχεθεί πως θα φέρει την επανάσταση στην ανθρωπότητα. Σκοπεύει άλλωστε να διασυνδέσει με τρόπο που δεν ξαναέγινε τον άνθρωπο και τη μηχανή σε επίπεδου εγκεφάλου. 

Εκτός από το εντυπωσιακό demo με τη μαϊμού που έγραφε στον υπολογιστή με την σκέψη της χάρη στο ειδικό τσιπ εγκεφάλου, ο Elon Musk έκανε μια δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που έστρεψε ξανά πολλά βλέμματα επάνω του. 

Με τον γνωστό σαρκασμό που τον διέπει σε τέτοιες σοβαρές δηλώσεις ο μεγιστάνας CEO των Tesla, SpaceX και Twitter είπε πως θα μπορούσε να έχει ήδη εγκαταστήσει ένα Neuralink τσιπ στον εγκέφαλό του και "να μην τον γνωρίζατε καν. Θέλω να πω, υποθετικά." είπε χαρακτηριστικά. 

Δήλωσε επίσης ότι έχει φτάσει τόσο μακριά η τεχνολογία που είναι πεπεισμένος ότι το εμφύτευμα της Neuralink είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους. Ο Musk υποσχέθηκε κιόλας ότι σε ένα από τα μελλοντικά demos και παρουσιάσεις της Neuralink θα φοράει ένα και θα το αποκαλύψει ζωντανά στη σκηνή, πραγματοποιώντας έτσι μια ανοιχτή δέσμευση ότι θα είναι ένας από τους πρώτους που θα υιοθετήσουν την εν λόγω τεχνολογία. 

Επίσης, ο Musk παρομοίασε το Neuralink με την κυκλοφορία του πρώτου iPhone ενώ είπε πως σε διάστημα έξι μηνών επιθυμεί να ξεκινήσει δοκιμές και σε ανθρώπους. Περισσότερα για αυτό διαβάστε εδώ