Οι ΗΠΑ απέσυραν και επίσημα τις κατηγορίες για την CFO της HUAWEI

Τέσσερα χρόνια μετά τη σύλληψή της
02 Δεκεμβρίου 2022 10:40
Οι ΗΠΑ απέσυραν και επίσημα τις κατηγορίες για την CFO της HUAWEI

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ζήτησαν από το δικαστή να αποσύρει τις κατηγορίες της τραπεζικής απάτης, καθώς και άλλες κατηγορίες οι οποίες βάραιναν την CFO της HUAWEI. Τέσσερα χρόνια μετά την επεισοδιακή σύλληψη της Meng Wanzhou στον Καναδά και την επιβάρυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, η Meng κατέληξε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον της την 1η Δεκεμβρίου 2022.

Η έλλειψη στοιχείων πως η Meng παραβίασε τη συμφωνία, οδήγησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποσύρει όλες τις κατηγορίες. Η HUAWEI σαν εταιρία θεωρείται ακόμα απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, χωρίς να έχει οριστεί ωστόσο ακόμα κάποια δίκη. Η HUAWEI μέχρι και σήμερα δηλώνει αθώα.

Η Meng είχε κατηγορηθεί για τραπεζική απάτη, παραπλανώντας την τράπεζα HSBC για τις δραστηριότητες της HUAWEI στο Ιράν, παραβιάζοντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Ως μέρος της συμφωνίας για την απελευθέρωσή της, η Meng παραδέχτηκε πως έκανε ψευδείς δηλώσεις για τις δραστηριότητες της εταιρίας στο Ιράν το 2013 κατά τη συνάντησή της με ένα στέλεχος της τράπεζας.

Η Meng – η οποία είναι η κόρη του ιδρυτή και CEO της HUAWEI, Ren Zhengfei - έχει αναλάβει ξανά το ρόλο της CFO, καθώς και την εκ περιτροπής προεδρία της εταιρίας.

Tags: