Το νέο γενιάς Gorilla Glass Victus 2 αντέχει πτώση ενός μέτρου σε τσιμέντο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το εν δράσει
30 Νοεμβρίου 2022 16:12
Το νέο γενιάς Gorilla Glass Victus 2 αντέχει πτώση ενός μέτρου σε τσιμέντο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Corning μόλις ανακοίνωσε τη νέα γενιά του πασίγνωστου Gorilla Glass της, το οποίο θα προστατεύει τις οθόνες των smartphones που θα κυκλοφορήσουν σε μερικούς μήνες από τώρα. Ο λόγος γίνεται για το Gorilla Glass Victus 2, το οποίο είναι πιο ανθεκτικό από ποτέ.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, για πρώτη φορά η εταιρία περηφανεύεται πως το γυαλί της μπορεί να αντέξει πτώση από ύψους ενός μέτρου σε τσιμέντο χωρίς να σπάσει! Σε αυτό το ύψος βρίσκονται οι τσέπες των περισσότερων ανθρώπων και έτσι είναι η συνηθέστερη απόσταση για τις περισσότερες πτώσεις. Το επίτευγμα της Corning είναι αξιοσημείωτο μιας και το τσιμέντο είναι μια από τις πιο σκληρές επιφάνειες στις οποίες μπορεί να προσγειωθεί ένα κινητό και σίγουρα ευθύνεται για αμέτρητες καταστροφές.

Μάλιστα, η εταιρία τονίζει ότι δεν έχει κάνει καμία θυσία για να το καταφέρει αυτό. Όπως και το πρώτο γενιάς Gorilla Glass Victus και το Gorilla Glass Victus 2 μπορεί να αντέξει πτώση από τα δύο μέτρα σε άσφαλτο, δηλαδή από το ύψος του κεφαλιού, καθώς και 20 διαδοχικές πτώσεις από το ένα μέτρο. Παράλληλα, η αντοχή στις γρατσουνιές παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα.

Η Corning δεν ξεκαθάρισε αν κάποια νέα ανακάλυψη στην επιστήμη των υλικών επιτρέπει πλέον στα smartphones να επιβιώνουν από πτώσεις σε τσιμέντο, αλλά έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας διάφορα βίντεο δοκιμών για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της. Μερικά από αυτά μπορείτε να τα παρακολουθήσετε μέσα από τους players που ακολουθούν.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποιο θα είναι το πρώτο smartphone που θα εκμεταλλεύεται το καινούργιο και πιο ανθεκτικό Gorilla Glass Victus 2, αλλά φημολογείται πως η Samsung θα πάρει την πρωτιά με τα επερχόμενα Galaxy S23.