iPhone 14 Pro: Προβλέπονται σοβαρές ελλείψεις τα Χριστούγεννα

Λόγω Κίνας
30 Νοεμβρίου 2022 09:19
iPhone 14 Pro: Προβλέπονται σοβαρές ελλείψεις τα Χριστούγεννα

Μία νέα αναφορά από το διάσημο αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo, υποδεικνύει σοβαρές ελλείψεις που θα αντιμετωπίσει η Apple τις εβδομάδες πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον Kuo, η Apple αναμένεται να αποσταλούν στα ράφια των καταστημάτων 70-75 εκατομμύρια iPhone 14 Pro και Pro Max, 20 εκατομμύρια δηλαδή λιγότερες συσκευές από αυτό που αναμενόταν αρχικά.

Ο λόγος φαίνεται πως είναι τα αυστηρά μέτρα COVID της Κίνας, τα οποία έχουν καταλήξει σε σοβαρές αναταραχές στο εσωτερικό της χώρας και ειδικότερα στα εργοστάσια που παράγονται τα iPhones. Δύο άλλοι κατασκευαστές iPhone, η Pegatron και η Luxshare ICT, θα αναλάβουν περίπου το 10% των παραγγελιών, βοηθώντας στις ελλείψεις, αλλά αυτό δε θα γίνει πριν τα τέλη Δεκεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή, τα iPhone 14 Pro και Pro Max έχουν εξαντληθεί στα Apple Store των ΗΠΑ, με χρόνο παράδοσης των πρώτων παραγγελιών στις 29 Δεκεμβρίου. Στην Ελλάδα παρατηρούνται επίσης ελλείψεις, με πολλά καταστήματα να δέχονται παραγγελίες με χρόνο παράδοσης μεγαλύτερο του ενός μηνός.