iPhone 15: Ακούγεται πως θα κάνει μεγάλο βήμα στην κάμερα με νέο αισθητήρα

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ
29 Νοεμβρίου 2022 23:20
iPhone 15: Ακούγεται πως θα κάνει μεγάλο βήμα στην κάμερα με νέο αισθητήρα

Οι φήμες και οι διαρροές για τη νέα γενιά των iPhone συνεχίζονται, με ένα νέο ρεπορτάζ από το ασιατικό μέσο Nikkei να ρίχνει τώρα περισσότερο φως στις αναβαθμίσεις που ετοιμάζει η Apple για τα iPhone 15 μοντέλα. Ειδικότερα, αυτό εστιάζει στις αναβαθμίσεις που πρόκειται να γίνουν στο σύστημα των καμερών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το μέσο αποκαλύπτει ότι τα επόμενα iPhone θα είναι εξοπλισμένα με τον ολοκαίνουργιο "state of the art" αισθητήρα της Sony. Σε σύγκριση με τους τυπικούς αισθητήρες, οι νέοι αισθητήρες εικόνας της Sony διπλασιάζουν το 'saturation σήμα' για κάθε pixel, επιτρέποντάς τους να καταγράφουν περισσότερο φως. Για να το καταφέρει αυτό, η Sony χρησιμοποιεί μια προηγμένη αρχιτεκτονική που τοποθετεί τα photodiodes και τα τρανζίστορ σε ξεχωριστά layers, επιτρέποντας εν τέλει τη χρήση πολλών περισσότερων photodiodes.

Η καινοτομία αυτή έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται και το φαινόμενο του underexposure και το φαινόμενο του overexposure, βοηθώντας πολύ την ποιότητα της εικόνας. Για παράδειγμα, με το νέο αυτό αισθητήρα, το iPhone 15 θα μπορεί να τραβά πολύ καλύτερα πορτραίτα, ακόμη και αν το πρόσωπο του ανθρώπου στη φωτογραφία έχει από πίσω του ισχυρό φως, όπως για παράδειγμα τον ήλιο.

Για την ώρα δεν είναι σαφές αν όλα τα iPhone 15 μοντέλα θα χρησιμοποιούν τη νέα αυτή τεχνολογία ή αν η Apple θα την κρατήσει μόνο για τα ακριβότερα iPhone 15 "Pro". Βέβαια, ήδη οι φήμες που κυκλοφορούν θέλουν τα Pro μοντέλα να έχουν διάφορα αποκλειστικά χαρακτηριστικά, όπως το αναβαθμισμένο A17 chip, ταχύτερη USB-C θύρα, περισσότερη RAM και καλύτερο zoom, αλλά μένει να δούμε ποια θα είναι εν τέλει η στάση του αμερικανικού κολοσσού.

Tags: