Η Lancia επιστρέφει και θα φτιάχνει πλέον μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το πρώτο της μοντέλο αναμένεται το 2024
29 Νοεμβρίου 2022 19:56
Η Lancia επιστρέφει και θα φτιάχνει πλέον μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η ιστορική ιταλική εταιρία αυτοκινήτων Lancia, η οποία ιδρύθηκε το 1906 και πλέον ανήκει στον όμιλο Stellantis μαζί με τις Alfa Romeo, Citroën, Fiat, Jeep, Opel, Peugeot, κ.α. ετοιμάζεται να επιστρέψει! Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2017 ανακοινώθηκε η τότε απόφαση της Fiat να περιορίσει την Lancia σε ένα μόνο μοντέλο, το Ypsilon, αποκλειστικά για την αγορά της Ιταλίας, όπως και έγινε. Τώρα, περίπου μισή δεκαετία μετά, η Lancia αποκάλυψε το νέο της λογότυπο, έτοιμη να ξεκινήσει μια νέα εποχή.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ιταλική εταιρία ανακοίνωσε ότι απ’ εδώ και στο εξής σκοπεύει να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στο πλαίσιο αυτό μεταξύ του 2024 και του 2028 σκοπεύει να φέρει στην αγορά τρία νέα μοντέλα: Ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Ypsilon, ένα επίσης νέο ηλεκτρικό Delta και μια «ναυαρχίδα» για την οποία ακόμη δε γνωρίζουμε περισσότερα. Συνολικά, μέχρι το 2028 η εταιρία θέλει να κυκλοφορεί μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, πράγμα που σημαίνει ότι το Ypsilon που κυκλοφορεί τώρα αποκλειστικά στην Ιταλία, σύντομα θα αποσυρθεί.

Μαζί με τα σχέδια για τα νέα της οχήματα και το νέο της λογότυπο, η Lancia αποκάλυψε και μια νέα σχεδιαστική γλώσσα, στην οποία θα βασιστεί για όλα τα μελλοντικά της αυτοκίνητα. Αυτή παίρνει σάρκα και οστά μέσα από ένα άγαλμα που ονομάζεται “Lancia Pu+Ra Zero”, με τα “Pu+Ra” να σημαίνουν “Pure” και “Radical”, δηλαδή “Αγνά” και “Ριζοσπαστικά”. Μπορείτε να το δείτε μέσα από την εικόνα που ακολουθεί.