AI εργαλείο δείχνει πως θα ήσασταν αν είχατε γεννηθεί σε άλλη εποχή!

Ταξίδι στο χρόνο με μια εντυπωσιακή AI τεχνολογία
29 Νοεμβρίου 2022 18:33
AI εργαλείο δείχνει πως θα ήσασταν αν είχατε γεννηθεί σε άλλη εποχή!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήσασταν αν είχατε γεννηθεί σε άλλη εποχή; Την απάντηση σε αυτό ακριβώς το ερώτημα έρχεται να δώσει τώρα ένα διασκεδαστικό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μπορεί να σας μετατρέψει σε Αιγύπτιο φαραώ, μεσαιωνικό ιππότη, άρχοντα ή κυρία του 19ου αιώνα, αστροναύτη, Αρχαίο Έλληνα, Βίκινγκ και πολλά άλλα!

Ο λόγος γίνεται για το AI Time Machine, το οποίο αναπτύχθηκε από την εταιρία ανάλυσης DNA MyHeritage. Αυτό χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για να δημιουργήσει φανταστικές εικόνες ενός ατόμου, όπως αυτός ή αυτή θα μπορούσε να έμοιαζε σε διαφορετικές περιόδους της ιστορίας. Ειδικότερα, λαμβάνει πραγματικές φωτογραφίες ενός χρήστη και τις μετατρέπει σε υπερρεαλιστικές εικόνες που απεικονίζουν αυτό το άτομο σε διάφορες ιστορικές περιόδους, από την προϊστορική εποχή έως την εποχή της εξερεύνησης του διαστήματος.

Για τη λειτουργία του, το AI Time Machine χρησιμοποιεί τεχνολογία μετατροπής κειμένου σε εικόνα που βασίζεται στη ‘Σταθερή Διάχυση’. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν έναν αριθμό φωτογραφιών, κατασκευάζει ένα μοντέλο που μπορεί να απεικονίσει το ίδιο άτομο σε πόζες και συνθήκες φωτισμού που είναι διαφορετικές από αυτές των αρχικών φωτογραφιών. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια σειρά προκαθορισμένων θεμάτων, συνθέτει το μοντέλο με μοτίβα από τα διάφορα θέματα, για να δημιουργήσει εν τέλει φωτορεαλιστικές εικόνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργαλείο της εταιρίας παρέχει δωρεάν trial δοκιμής, το οποίο ωστόσο περιορίζεται σε 40 φωτογραφίες. Σε περίπτωση που θέλετε να το δοκιμάσετε, μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε και μερικά παραδείγματα από την εντυπωσιακή AI τεχνολογία εν δράσει.

@kallmekris

Sorry, Feeling under the weather. This was fun to do though. 

♬ these videos are adorable - 🪶starling