Viral βίντεο: Έριξαν αυγό από το διάστημα για ένα τρελό πείραμα!

O YouTuber Mark Rober έκανε ένα απίστευτο πείραμα, όντας πρώην μηχανικός της NASA
29 Νοεμβρίου 2022 18:25
Viral βίντεο: Έριξαν αυγό από το διάστημα για ένα τρελό πείραμα!

Ο πρώην μηχανικός της NASA και νυν YouTuber, Mark Rober, θέλησε να κάνει ένα θεότρελο πείραμα πετώντας ένα αυγό (ναι, αυγό) από το διάστημα και να δει τι θα γίνει. 

Το αποτέλεσμα εξέπληξε τους πάντες καθώς ο Rober και η ομάδα του έστειλαν ένα ωμό αυγό στο διάστημα και σκοπός ήταν να δημιουργήσουν μια κατασκευή που θα το φιλοξενούσε σε αυτό το ταξίδι-πτώση, ώστε να μη σπάσει. 

Το πλάνο του πρώην μηχανικού της NASA ήθελε να τοποθετεί το αυγό μέσα στον ειδικά κατασκευασμένο πύραυλο, να τον πετάξει με ένα μπαλόνι στο διάστημα και έπειτα θα επέστρεφε στη Γη. Κατά την πτώση του το αυγό θα προσγειωνόταν σε μια μαλακή επιφάνεια και έτσι θα το απέτρεπε από το να σπάσει. 

Δείτε το βίντεο με τη ρίψη αυγού από το διάστημα

Σύμφωνα με τον Youtuber το κυριότερο στοιχείο που οδήγησε στην επιτυχία του πειράματος ήταν το πώς προστάτευσε το αυγό όσο βρισκόταν στο διάστημα. Για αυτόν τον λόγο μόνωσε κατάλληλα τον πύραυλο ώστε το αυγό να μην παγώσει και σπάσει. 

Το κανάλι του Mark Rober αριθμεί πάνω από 23 εκατομμύρια συνδρομητές και το εν λόγω βίντεο έγινε viral με πάνω από 19 εκατομμύρια προβολές μέσα σε 4 ημέρες

Για την ιστορία ο Rober είναι μηχανικός με πτυχίο Master από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, εργάστηκε για 9 χρόνια στη NASA όπου τα 7 χρόνια εξ αυτών εργαζόταν για το Curiosity rover και συγκεκριμένα στο εργαστήριο Jet Propulsion. Έπειτα εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στην Apple ως σχεδιαστής προϊόντων, φτιάχνοντας εξαρτήματα VR για αυτόνομα αυτοκίνητα.