Ο Elon Musk θα γίνει ο νούμερο ένα influencer στο Twitter - Τι σημαίνει αυτό;

Είναι περίπλοκο...
29 Νοεμβρίου 2022 11:08
Ο Elon Musk θα γίνει ο νούμερο ένα influencer στο Twitter - Τι σημαίνει αυτό;

Ο Elon Musk είναι στη δεύτερη θέση με τους περισσότερους followers στο Twitter με 120 εκατομμύρια, έναντι 130 εκατομμυρίων που έχει ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama. Σύμφωνα με το Social Blade, ο Elon Musk κερδίζει 270.000 followers την ημέρα, επομένως το να βρεθεί στην πρώτη θέση είναι απλά θέμα χρόνου. Τι σημαίνει όμως αυτό για τον Elon Musk και το Twitter;

Η βιομηχανία των social media δεν έχει δει ποτέ ξανά μία πλατφόρμα όπου ο επικεφαλής της είναι και η μεγαλύτερη προσωπικότητα μέσα σε αυτήν και ο Musk, εκτός από CEO θα είναι και ο μεγαλύτερος influencer.

Ο Elon Musk είναι πλέον ο κύριος χαρακτήρας στο Twitter. Το να έχει τον CEO της πλατφόρμας ως κύριο influencer, έχει κάποια πλεονεκτήματα επειδή τον κάνει πιο προσιτό στον κόσμο.

Ο μόνος CEO που είναι και celebrity είναι ο Mark Zuckerberg της Meta, αλλά δεν ποστάρει συχνά στο Facebook και τα posts του έχουν πιο εταιρικό τόνο. Η άρρηκτη σχέση του Twitter με τον Musk όμως – ο οποίος είναι ένας χαρακτήρας που διχάζει τον κόσμο – μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την πλατφόρμα.

Είναι πολύ ανταγωνιστικός και εμπρηστικός, ενώ πολλοί τον θεωρούν τοξικό. Και για τα brands μπορεί να θεωρηθεί πολύ επικίνδυνος.

Η σύμβουλος τεχνολογίας Kate Baucherel δήλωσε:

Το να συνδέσεις την προσωπικότητα του CEO στην προσωπικότητα της πλατφόρμας, θέτει σε κίνδυνο την όποια ουδετερότητα ή πολυπολιτισμικότητα. Ένας λευκός άντρας κάτοικος των ΗΠΑ δεν αντιπροσωπεύει τον κόσμο.

Από τότε που ο Musk αγόρασε το Twitter, αναρτά 76% συχνότερα posts, ενώ στις 22 Νοεμβρίου έκανε προσωπικό ρεκόρ με 75 tweets μέσα σε μία μέρα. Κατά μέσο όρο, ο Musk κάνει tweet κάθε 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας που είναι ξύπνιος.

Νομίζω πως οι άνθρωποι που κάνουν πολλά tweets είναι εθισμένοι και πιθανώς νάρκισσοι. Κανείς δεν έχει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα να πει σε όλο τον κόσμο για να κάνει πάνω από πέντε tweets την ημέρα. – Πρώην επικεφαλής προϊόντων στο Twitter που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος

Τα στοιχεία δείχνουν πως η δραστηριότητα του Musk έχει αυξήσει την αλληλεπίδραση στο Twitter, φέρνοντας ένα μεγάλο αριθμό νέων χρηστών στην πλατφόρμα, ενώ επέστρεψαν και πολλοί που την είχαν εγκαταλείψει.

Χρειάζεται μόνο να δούμε έναν άλλο χαρακτήρα που μοιράζεται ανησυχητικές ομοιότητες με τον Elon Musk. Τον Donald Trump. Ο Trump ήταν επίσης ένας παράγοντας που έφερε τεράστια δραστηριότητα και αλληλεπίδραση με τα tweets τους και είμαι σίγουρος πως αυτό ήταν όφελος για το Twitter. Αλλά θα έλεγα επίσης πως τελικά ήταν αρνητικό εξαιτίας των προβλημάτων που έφερε στην επιτήρηση περιεχομένου και με το τοξικό περιεχόμενο που σημείωσε αύξηση. Ο Elon Musk έχει την ίδια επίδραση στην πλατφόρμα.

Δεν έχει ιδέα ποια είναι η εμπειρία χρήσης για τους κανονικούς χρήστες. Για παράδειγμα, δε βλέπει ποτέ διαφημίσεις επειδή περιορίζουμε τις διαφημίσεις που βλέπουν οι κορυφαίοι 1.000 χρήστες. Οπότε δεν έχει καταλάβει πλήρως αυτήν την πλευρά του προϊόντος πριν το αγοράσει. Το να έχεις την εμπειρία ενός κορυφαίου influencer στην πλατφόρμα, μπορεί να σε περιορίσει από το να καταλάβεις πώς να τη βελτιώσεις και να την αναπτύξεις. – Πρώην manager προϊόντων στο Twitter