Sony και Honda θα ενσωματώσουν PS5 στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους

Τη μόδα που ξεκίνησε η Tesla θα τη συνεχίσουν οι δύο εταιρίες με τη νέα τους συνεργασία
27 Νοεμβρίου 2022 11:39
Sony και Honda θα ενσωματώσουν PS5 στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους

Τη μόδα που ξεκίνησε η Tesla με τη μετατροπή του αυτοκινήτου σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψυχαγωγίας θα συνεχίσουν οι Honda και Sony. Χάρη στη νέα τους συνεργασία θα ξεκλειδώσουν όπως όλα φαίνονται την ενσωμάτωση του PlayStation 5 για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει αγοράσει τα δικαιώματα τόσο για το μουσικό όσο και το οπτικό υλικό της Sony. 

Μάλιστα ο πρόεδρος της Sony Honda Mobility, Izumi Kawanishi, άφησε να εννοηθεί πως μελλοντικά θα υπάρξει ενσωμάτωση του PS5 διότι κάτι τέτοιο είναι "τεχνολογικά εφικτό", όπως δήλωσε στους Financial Times και έτσι οι ιδιοκτήτες να μπορούν να παίζουν...Gran Turismo από την άνεση του σαλονιού του αυτοκινήτου τους. 

Το πρώτο ηλεκτρονικό αυτοκίνητο της Sony Honda Mobility εκτιμάται πως θα βγει στην αγορά της Β. Αμερικής μέχρι το 2025 με στόχο την παροχή όλων των σύγχρονων τεχνολογιών, όπως η αυτόνομη οδήγηση.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να ενσωματωθούν PS5 εντός τόσο των νέων ηλεκτρικών της Honda αλλά και όσων ηλεκτρικών θα προκύψουν από το deal των δύο κολοσσών.  Το μοναδικό εμπόδιο όμως σε αυτή τη ενσωμάτωση PS5 σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ένα πλήρως αυτόνομα σύστημα οδήγησης, μια τεχνολογία που "θα πρέπει να εξελιχθεί σημαντικά" ώστε να εκπληρωθεί το όραμα της Honda. Κάτι τέτοιο δεν το έχει καταφέρει στο 100% ούτε η Tesla του Elon Musk, η οποία έχει πρωτοπορήσει στον εν λόγω τομέα.