Μπορείτε να διαβάσετε όλη την αλληλογραφία του Δαρβίνου δωρεάν online

Μπείτε μέσα στο μυαλό του
26 Νοεμβρίου 2022 09:29
Μπορείτε να διαβάσετε όλη την αλληλογραφία του Δαρβίνου δωρεάν online

Το University of Cambridge μας δίνει τη δυνατότητα να μπούμε μέσα στο μυαλό ενός εκ των μεγαλύτερων επιστημόνων της ιστορίας. Έκανε διαθέσιμη όλη την αλληλογραφία του Κάρολου Δαρβίνου online και δωρεάν! Η συλλογή περιλαμβάνει πάνω από 15.000 επιστολές που γράφτηκαν μεταξύ 1822 και 1882, περιλαμβάνοντας και 400 επιστολές οι οποίες εμφανίζονται για πρώτη φορά. Μαζί υπάρχουν και σημειώσεις ή βιβλιογραφίες οι οποίες βάζουν σε ένα πλαίσιο το περιεχόμενο των επιστολών.

Το project προσφέρει μία σπάνια ματιά στο μυαλό του ανθρώπου που όρισε την εξέλιξη των ειδών. Μέχρι το 1882, ο Δαρβίνος παρατήρησε πως η φυσική επιλογή είχε πλέον γίνει αποδεκτή από τους νέους επιστήμονες, μία σημαντική αλλαγή από την αρχική εχθρότητα που είχε δεχθεί όταν κυκλοφόρησε το 1859 το περίφημο “On the Origin of Species”. Οι επιστολές αποκαλύπτουν επίσης πως ο Δαρβίνος συνέχισε τα πειράματά του μέχρι και λίγους μήνες πριν το θάνατό του.

Χρειάστηκαν σχεδόν 50 χρόνια και πολλές ομάδες ερευνητών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για να εντοπίσουν την αλληλογραφία που είχε γράψει ή είχε δεχθεί ο Δαρβίνος. Οι 15.000 επιστολές αποτελούν ένα παζλ το οποίο σχηματίζει την πληρέστερη εικόνα που είχαμε ποτέ για την πορεία της ζωής του Δαρβίνου και την εξέλιξη της σκέψης του.

Μπορείτε να αναζητήσετε όλες τις επιστολές του Δαρβίνου σε αυτό εδώ το link.

Tags: