Βερολίνο: Ακτιβιστές έκλεισαν αεροδρόμιο κολλώντας τους εαυτούς τους στον αεροδιάδρομο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ομάδα “Last Generation“ ξαναχτυπά πέρα από τα μουσεία
25 Νοεμβρίου 2022 13:12
Βερολίνο: Ακτιβιστές έκλεισαν αεροδρόμιο κολλώντας τους εαυτούς τους στον αεροδιάδρομο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η διαβόητη ακτιβιστική ομάδα "Last Generation" ξαναχτύπησε αλλά αυτή τη φορά εκτός των μουσείων. Ομάδα ακτιβιστών της εισέβαλλαν στο αεροδρόμιο του Βερολίνου (Berlin Brandenburg Airport) και έκλεισαν τον αεροδιάδρομο καθώς κόλλησαν με...κόλλα τους εαυτούς τους στον αεροδιάδρομο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή. 

Το αεροδρόμιο Βερολίνου-Βραδεμβούργου αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά για πολλές ώρες όλους τους αεροδιαδρόμους του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα με καθυστερήσεις πτήσεων. 

Οι ακτιβιστές της περιβόητης περιβαλλοντικής οργάνωσης κάλεσαν τον κόσμο να σταματήσει να ταξιδεύει αεροπορικώς και την κυβέρνηση να σταματήσει να επιδοτεί τις αερομεταφορές. 

Δείτε το βίντεο που ανήρτησαν: 

"Σε μια περιοχή του αεροδρομίου που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο κοινό, συναντήσαμε πολλούς ανθρώπους που είχαν προηγουμένως αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και κάποιοι είχαν κολλήσει τα χέρια τους εκεί", ανέφερε η αστυνομία του Βερολίνου με ανάρτηση στο Twitter.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε ότι η αστυνομία συνέλαβε τους ακτιβιστές, αλλά οι διάδρομοι απογείωσης και προσγείωσης παρέμειναν κλειστοί προκειμένου το προσωπικό να κάνει ελέγχους και να εξασφαλίσει ότι δεν βρίσκονται εκεί επιπλέον άτομα. Χθες το βράδυ ο συναγερμός έληξε και η λειτουργία του αεροδρομίου αποκαταστάθηκε. 

Η τελευταία τους δράση ήταν σε μουσείο στο Άμστερνταμ όπου έριξαν μαύρη μπογιά σε έναν πίνακα του ζωγράφου Gustav Klimt.