Twitter: Κλείνουν τα γραφεία στις Βρυξέλλες εν μέσω αναδιαρθρώσεων Elon Musk

Με καταιγιστικό ρυθμό συνεχίζονται οι σαρωτικές αλλαγές στην εποχή του Elon Musk
24 Νοεμβρίου 2022 17:19
Twitter: Κλείνουν τα γραφεία στις Βρυξέλλες εν μέσω αναδιαρθρώσεων Elon Musk

Τα νεότερα στην υπόθεση του Twitter και των σαρωτικών αλλαγών που συνεχίζει να εκτελεί ο Elon Musk έρχονται από τις Βρυξέλλες, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, έκλεισαν τα κεντρικά γραφεία στη βελγική πρωτεύουσα. 

Παράλληλα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι επικεφαλής της ψηφιακής πολιτικής του Twitter, Julia Mozer και Dario La Nasa αποχώρησαν από την εταιρία την περασμένη εβδομάδα. 

Το μικρό γραφείο του Twitter στις Βρυξέλλες που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις με πολιτικούς και τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πρακτικά ακέφαλο, μιας και έκλεισε γιατί αποχώρησαν τέσσερα ακόμη υψηλόβαθμα στελέχη του, λόγω των μαζικών απολύσεων κατ'εντολή Musk. 

Κι άλλοι τοπικοί υψηλά υφιστάμενοι του Twitter σε διάφορες χώρες δήλωσαν την παραίτησή τους, ύστερα από το τελεσίγραφο του Musk πριν μερικές εβδομάδες. Ένα γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει σε αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την επάρκεια προσωπικού του κοινωνικού δικτύου στο να διασφαλίσει πως μπορεί να συμμορφώνεται στις ψηφιακές πολιτικές και τους νόμους online περιεχομένου. 

"Ανησυχώ για την είδηση της απόλυσης ενός τόσο μεγάλου αριθμού υπαλλήλων του Twitter στην Ευρώπη", δήλωσε στους Financial Times η Věra Jourová, αντιπρόεδρος της ΕΕ και αρμόδια για τον κώδικα παραπληροφόρησης. "Εάν θέλετε να εντοπίζετε αποτελεσματικά και να αναλαμβάνετε δράση κατά της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, αυτό απαιτεί πόρους. Ειδικά στο πλαίσιο του ρωσικού πολέμου παραπληροφόρησης, περιμένω από το Twitter να σεβαστεί πλήρως τον νόμο της ΕΕ και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Το Twitter υπήρξε πολύ χρήσιμος εταίρος στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης και της παράνομης ρητορικής μίσους και αυτό δεν πρέπει να αλλάξει".