Η Κίνα ισχυρίζεται πως καταπολέμησε τον εθισμό στο gaming

Με αυστηρά μέτρα
24 Νοεμβρίου 2022 10:40
Η Κίνα ισχυρίζεται πως καταπολέμησε τον εθισμό στο gaming

Η Κίνα ισχυρίζεται πως τα σκληρά μέτρα απέναντι στο gaming, απέδωσαν καρπούς και καταπολεμήθηκε ο εθισμός των νέων. Από τον Αύγουστο του 2021 έχει απαγορευθεί στους ανήλικους να παίζουν video games για παραπάνω από τρεις ώρες την εβδομάδα. Πλήγμα δέχθηκε και η gaming βιομηχανία στη χώρα, αφού είχαν παγώσει οι εγκρίσεις νέων τίτλων. Η Κίνα ισχυρίζεται τώρα πως το 75% των νέων gamers παίζουν πλέον λιγότερο από τρεις ώρες την εβδομάδα.

Η ανακοίνωση δίνει ελπίδα πως οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν, καθώς με τα αυστηρά μέτρα COVID και το χειμώνα να έρχεται, τα παιδιά θα περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Έχει σημειωθεί και μία αύξηση των ενηλίκων gamers στη χώρα, ενώ αρκετά κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων τους προτείνουν να παίζουν online για να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με τα εγγόνια τους.

Η κυβέρνηση της Κίνας έχει κατηγορήσει τα videogames για την αύξηση της μυωπίας στους νέους, για προβλήματα συγκέντρωσης και ψυχικής υγείας, καθώς και για διαταραχές στον ύπνο.

Αισιοδοξώ για το μέλλον με μεγαλύτερα οικονομικά έσοδα για τα esports, το PC gaming και τον ενθουσιασμό των 700 εκατομμυρίων gamers της Κίνας. Με την επανεκίννηση των εγκρίσεων στα games και τη ρύθμιση των κανονισμών για τους νέους σε τοπικό επίπεδο, βλέπουμε ένα θετικό αποτέλεσμα να αρχίσει να διαμμορφώνεται. – Lisa Cosmas Hanson, ειδικός στις αγορές gaming της Ασίας