Η Foxconn ζητάει συγγνώμη από τους εργαζομένους

Ηρέμησαν τα πνεύματα
24 Νοεμβρίου 2022 10:22
Η Foxconn ζητάει συγγνώμη από τους εργαζομένους

Η Foxconn απολογήθηκε για το “τεχνικό λάθος” στο σύστημα πληρωμών τους που οδήγησε στις πρωτοφανείς βίαιες διαδηλώσεις στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone στον κόσμο. Τον προηγούμενο μήνα το εργοστάσιο μπήκε σε καραντίνα, με τους εργαζομένους να ζούνε και να εργάζονται στο χώρο του εργοστασίου για να μη διαταραχθεί η παραγωγή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να αποδράσουν για να γυρίσουν σπίτι τους και έτσι η εταιρία προχώρησε σε νέες προσλήψεις με την υπόσχεση γενναιόδωρων απολαβών. Αλλά οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν πως τα συμβόλαιά τους αλλάχθηκαν για να μην πάρουν αυτά που τους υποσχέθηκαν, ενώ υπήρχε και έλλειψη τροφής.

Η ομάδα μας εξέτασε το θέμα και ανακάλυψε ένα τεχνικό λάθος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των προσλήψεων. Απολογούμαστε για το λάθος στο υπολογιστικό μας σύστημα και εγγυόμαστε πως ο πραγματικός μισθός είναι ο ίδιος που συμφωνήθηκε στα επίσημα έγγραφα πρόσληψης.

Η Foxconn τόνισε πως είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους εργαζομένους όσον αφορά το μισθό και κάνει το καλύτερο που μπορεί για να λύσει “τις ανησυχίες και τις λογικές απαιτήσεις τους”. Έκτοτε, οι διαδηλώσεις έχουν κοπάσει και οι εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει στις εργασίες τους. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με όσους έχουν συλληφθεί ήδη από την αστυνομία. Η εταιρία πρόσθεσε πως θα σεβαστεί και όσους νέους εργαζομένους θέλουν να παραιτηθούν και να φύγουν από το εργοστάσιο, ενώ θα τους προσφέρει και αποζημίωση της τάξης των 10.000 γουάν (€1.400).