Τεχνολογικές εταιρίες “τσιμπάνε“ όσους εργαζομένους εγκατέλειψαν το Twitter  

“Δε γουστάρετε τον Musk; Ελάτε σε εμάς!”

Τεχνολογικές εταιρίες “τσιμπάνε“ όσους εργαζομένους εγκατέλειψαν το Twitter

Ο Elon Musk έχει απολύσει περίπου 3.700 υπαλλήλους του Twitter, σχεδόν το μισό του εργατικού δυναμικού του, ενώ εκατοντάδες ακόμα επέλεξαν να παραιτηθούν. Την ευκαιρία νέων, έμπειρων και ταλαντούχων εργαζομένων όμως δεν άφησαν να πέσει κάτω οι υπόλοιπες τεχνολογικές εταιρίες, οι οποίες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα για να προσελκύσουν όσους εγκατέλειψαν το Twitter.

Ως ηγέτης, το να δέχεσαι κριτική είναι μέρος της δουλειάς σου. Οι μεγάλοι ηγέτες αναγνωρίζουν τις διαφωνίες οι οποίες σε κάνουν καλύτερο και αυτό είναι μέρος της διαδικασίας. Αν θέλετε ένα μέρος όπου μπορείτε να διαφωνήσετε (με ευγενικό, εποικοδομητικό τρόπο φυσικά), το HubSpot προσλαμβάνει.

Άλλες εταιρίες ακολουθούν τον τρόπο προσέγγισης του HubSpot.

Η απόκτηση του Twitter από τον Musk ήταν μία αποτυχία. Είναι αγχωτικό, καταθλιπτικό και στερεί τα κίνητρα. Στην CoderPad, πιστεύουμε πως οι ικανότητές σας τα λένε όλα. Όχι πού κάθεστε, όχι αν κοιμάστε στη δουλειά, όχι αν εργάζεστε 7 μέρες την εβδομάδα για 18 ώρες την ημέρα.

Η δημόσια κατακραυγή του Musk αποκάλυψε μία μεγάλη ζήτηση σε τομείς της τεχνολογικής βιομηχανίας για εξειδικευμένους εργαζομένους στον προγραμματισμό, δημιουργώντας μία “υπερ-ανταγωνιστική” αγορά για τεχνικά ταλέντα.

Οι εξελίξεις στο Twitter είναι ανησυχητικές. Από την πλευρά μας είναι μία τεράστια ευκαιρία, καθώς άνθρωποι που δε μιλούσαν καν με εμάς πριν, προσγειώθηκαν και ψάχνουν. Η τοξική κουλτούρα έκανε τους ανθρώπους να πουν “φτάνει πια”.

Ροη ειδησεων