Foxconn: Βίαια επεισόδια στο εργοστάσιο των iPhone (BINTEO)

Κλήθηκαν ΜΑΤ με υγειονομικές στολές προστασίας
23 Νοεμβρίου 2022 10:46
Foxconn: Βίαια επεισόδια στο εργοστάσιο των iPhone (BINTEO)

Η κατάσταση στο εργοστάσιο των iPhone της Foxconn στην Κίνα έχει βγει εκτός ελέγχου, καθώς ξέσπασαν μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις από τους εργαζομένους. Βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, δείχνουν εργαζομένους να συγκρούονται με τα ΜΑΤ τα οποία είναι ντυμένα με υγειονομικές στολές προστασίας.

Η κατάσταση στο εργοστάσιο είναι δύσκολη για τους εργαζομένους λόγω των αυστηρών μέτρων COVID που εφαρμόζονται και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως είναι η καθυστέρηση των πληρωμών τους.

Η Foxconn έχει αρνηθεί να σχολιάσει τα γεγονότα, αλλά αναφορές κάνουν λόγο για καταστροφές και τραυματίες. Το εργοστάσιο της Zhengzhou είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο με το 70% της παραγωγής τους και απασχολεί περίπου 200.000 εργαζομένους. Πολλοί εργαζόμενοι έχουν αποδράσει από το εργοστάσιο καθώς έφτασαν στα όρια τους λόγω του τρόπου που χειρίζεται η εταιρία τα περιστατικά COVID, ενώ πολλοί αναφέρουν πως δεν υπάρχει αρκετό φαγητό για όλους. Το εργοστάσιο διατηρεί ένα κλειστό σύστημα εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι ζουν και εργάζονται στο εργοστάσιο λόγω των περιορισμών. “Η Foxconn δε μας φέρεται ως ανθρώπους”, ακούγεται να λέει ένας διαδηλωτής στα videos.

 Σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσει την παραγωγή, η Foxconn έχει προχωρήσει σε περισσότερες προσλήψεις, ενώ υπόσχεται υψηλότερο μεροκάματο. 

Τα προβλήματα με τα μέτρα της COVID-19 στη Foxconn έχουν επηρεάσει την παραγωγή των iPhone, με την Apple να δηλώνει νωρίτερα μέσα στο μήνα πως θα μειωθεί η αποστολή των iPhone 14.