Όχι, ο Mark Zuckerberg δε σκοπεύει να παραιτηθεί

Ξεκαθαρίζει το τοπίο
22 Νοεμβρίου 2022 21:59
Όχι, ο Mark Zuckerberg δε σκοπεύει να παραιτηθεί

Οι τελευταίοι μήνες σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν πάει καλύτερα για το Facebook και τον Mark Zuckerberg. Όπως σας ενημερώσαμε, στις αρχές του Νοεμβρίου έγινε viral ένα βίντεο, στο οποίο συναισθηματικά φορτισμένος ανακοινώνει τις μαζικές απολύσεις στη Meta, η οποία έδιωξε 11,000 υπαλλήλους, με τον Zuckerberg να τονίζει πως αναλαμβάνει προσωπικά όλη την ευθύνη.

Πέρα από τις πρώτες μαζικές απολύσεις στην ιστορία του Facebook, το όλο εγχείρημα του metaverse έχει στοιχήσει ακριβά στην εταιρία. Η τιμή της μετοχής της έχει πάρει την κατηφόρα εδώ και καιρό και σε σχέση με πέρυσι έχουν διαγραφεί 700 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας! Μάλιστα, οι απώλειες είναι μεγάλες και για τον ίδιο τον Zuckerberg. Αναλυτικότερα, η προσωπική περιουσία του επικεφαλής της Meta έχει χάσει 87.8 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας σε σχέση με την αντίστοιχη αξία της πριν από έναν χρόνο.

Κάπως έτσι, τον τελευταίο καιρό έκαναν το γύρο του διαδικτύου φήμες πως ο Zuckerberg σκοπεύει να παραιτηθεί μέσα στο 2023. Το θέμα μάλιστα άρχισε να συζητιέται ακόμη πιο έντονα, όταν την πληροφορία μοιράστηκε στο Twitter ένας δημοσιογράφος του Bloomberg. Κάπως έτσι, ο επικεφαλής επικοινωνιών της Meta, Andy Stone, έσπασε τη σιωπή του για να βάλει τέλος στις φήμες.

Ξεκαθαρίζοντας, λοιπόν, το τοπίο, ο αντιπρόσωπος της Meta τόνισε πως οι viral φήμες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και επίσημα, λοιπόν: Όχι, ο Mark Zuckerberg δε σκοπεύει να παραιτηθεί από CEO της Meta το 2023.

Τα σχετικά tweets ακολουθούν παρακάτω.