Apple: Σοβαρό πρόβλημα με το iCloud των Windows – Εμφανίζει φωτογραφίες από αγνώστους!

Άγνωστο πότε θα φτιαχτεί αυτό το θέμα
22 Νοεμβρίου 2022 08:03
Apple: Σοβαρό πρόβλημα με το iCloud των Windows – Εμφανίζει φωτογραφίες από αγνώστους!

Τις τελευταίες ώρες, πολλοί χρήστες που χρησιμοποιούν το iCloud στα Windows, έχουν σοβαρά προβλήματα με κατεστραμμένα αρχεία και βίντεο. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλές αναφορές που λένε ότι κάποιοι βλέπουν και υλικό από αγνώστους μέσα στην εφαρμογή “Photos”.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλά παράπονα από χρήστες που έχουν iPhone 13 Pro και iPhone 14 Pro που αναφέρουν ότι τα βίντεο που καταγράφουν και συγχρονίζονται στο iCloud για Windows, δεν φαίνονται καν. Αντ’ αυτού, βλέπουν μια μαύρη οθόνη με γραμμές, χωρίς να παίζουν τα βίντεο.

Το πιο ανησυχητικό, είναι ότι ορισμένοι βλέπουν φωτογραφίες και βίντεο από αγνώστους που δεν τα έχουν τραβήξει εκείνοι, όταν προσπαθούν να πατήσουν σε αυτά τα κατεστραμμένα (corrupted) βίντεο.

Ένας χρήστης του Macrumors αναφέρει τα εξής:

Το iCloud των Windows εμφανίζει καταστραμμένα τα βίντεο που έχουν καταγραφεί από iPhone 14 Pro Max με αποτέλεσμα να φαίνονται μαύρα και με γραμμές. Σε σπάνιες περιπτώσεις, εμφανίζονται φωτογραφίες από άγνωστες πηγές, πιθανώς από λογαριασμούς άλλων.

Μου έχει δείξει οικογενειακές φωτογραφίες άλλων ανθρώπων που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου, από αγώνες ποδοσφαίρου και άλλες τυχαίες φωτογραφίες. Προφανώς, αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και δεν με κάνει να νιώθω καθόλου ασφαλής χρησιμοποιώντας το iCloud.

Δεν είναι σαφές αν οι φωτογραφίες αυτές ανήκουν σε άλλους χρήστες που χρησιμοποιούν iCloud, αλλά είναι πολύ πιθανό. Μέχρι στιγμής, η Apple δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα. Αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται σε Windows 11 και Windows 10 και φαίνεται πως επηρεάζει μόνο συσκευές που έχουν τραβήξει υλικό με HDR και HEVC.

Αν κάποιος διαγράψει το iCloud από τα Windows, το πρόβλημα δεν φτιάχνει, οπότε πρέπει να είναι θέμα των server της Apple.