Hive: Το νέο social media στο οποίο μεταπηδούν οι χρήστες του Twitter

Έχει γίνει trend τις τελευταίες ώρες
21 Νοεμβρίου 2022 10:45
Hive: Το νέο social media στο οποίο μεταπηδούν οι χρήστες του Twitter

Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk και οι τεράστιες αλλαγές που έφερε στην πλατφόρμα, όπως είναι μεταξύ άλλων η επαναφορά του λογαριασμού του Donald Trump, έχει κάνει πολλούς να ψάχνουν εναλλακτικές. Αρχικά αρκετοί χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης επισήμαναν πως σκοπεύουν να κάνουν τη μετάβαση στο Mastodon, ωστόσο η αποκεντρωμένη φύση του και οι servers έκαναν το εγχείρημα αυτό κάπως περίπλοκο. Έτσι, τώρα είναι trending μια εντελώς διαφορετική εφαρμογή.

Ο λόγος γίνεται για το Hive Social, το οποίο είχε κάνει αρχικά την εμφάνισή του το 2019. Πρόκειται για ένα social media που εστιάζει στην απλότητα και μοιάζει με έναν συνδυασμό του Twitter και του Instagram. Η εφαρμογή διαθέτει ένα feed με τις δημοσιεύεις όλων όσων ακολουθείτε σε χρονολογική σειρά, χωρίς να ταξινομεί τα posts κάποιος ειδικός αλγόριθμος, ενώ επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν shadow bans και λογαριασμοί υψηλότερης προτεραιότητας.

Το μέσο υποστηρίζει αναρτήσεις κειμένου και polls, καθώς και εικόνες, βίντεο και GIFs, με τα προφίλ των χρηστών να έχουν τόσο ένα feed που θυμίζει το Twitter, όσο και ένα αποκλειστικό gallery για τις media αναρτήσεις που θυμίζει το Instagram. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των προφίλ είναι η δυνατότητα προσθήκης μουσικής και η επιλογή μεταξύ 35 διαφορετικών χρωμάτων. Τέλος, το Hive διαθέτει και μια Discover καρτέλα όπου είναι συγκεντρωμένο το Trending περιεχόμενο, αλλά και ειδικές προτάσεις για τον κάθε χρήστη, ανάλογα με τα γούστα του.

Τις τελευταίες ώρες η «μετανάστευση» στο Hive Social έχει γίνει trend στο Twitter, με πάνω από 50 χιλιάδες σχετικά tweets. Κάπως έτσι, χιλιάδες χρήστες ενημερώνουν τους ακολούθούς τους για τα νέα τους προφίλ, αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες. Μένει να δούμε βέβαια στην πράξη αν το νέο αυτό social media θα καταφέρει να εδραιωθεί.