Νέα μπηχτή από την AMD για τις καμένες RTX 4090 της Nvidia!

Η οποία φυσικά προσπαθεί να διαφημίσει τα δικά της προϊόντα
20 Νοεμβρίου 2022 11:09
Νέα μπηχτή από την AMD για τις καμένες RTX 4090 της Nvidia!

Εδώ και μερικές εβδομάδες, τα προβλήματα της RTX 4090 είναι πρώτο θέμα συζήτησης στου κύκλους των PC hardware enthusiasts και όπως φαίνεται η AMD προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να προωθήσει τα δικά της προϊόντα.

Αναλυτικότερα, αφού πρώτα έριξε λάδι στη φωτιά με επίσημη σύγκριση της RTX 4080 με τις επερχόμενες RX 7900 XT και RX 7900 XTX, η AMD έρχεται τώρα με μια νέα δημοσίευση που αφορά ειδικότερα τα προβλήματα με το καλώδιο τροφοδοσίας και τους καμένους αντάπτορες των νέων GPUs της Nvidia. Συγκεκριμένα, θέλοντας να επισημάνει πως οι δικές της κάρτες γραφικών χρησιμοποιούν τα γνωστά και έμπιστα 8-pin καλώδια, ο επικεφαλής marketing της AMD ανέβασε μια φωτογραφία που δείχνει την τροφοδοσία ρεύματος των νέων Radeon μοντέλων, γράφοντας:

Μείνετε ασφαλείς αυτή την εορταστική περίοδο.

Το σχετικό tweet ακολουθεί παρακάτω:

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, η νέα γενιά καρτών γραφικών της Nvidia αφήνει στο παρελθόν τις μέχρι τώρα γνωστές 8pin συνδέσεις. Αντιθέτως, οι κάρτες μπορούν να τροφοδοτηθούν με έως και 600W από μια μοναδική σύνδεση, το νέο PCIe 5.0 12VHPWR power connector. Ο εν λόγω κονέκτορας υπάρχει μόνο στα τελευταίας γενιάς ATX 3.0 τροφοδοτικά και έτσι σε υπολογιστές με παλιότερα PSUs είναι απαραίτητη η χρήση αντάπτορα.

Πριν καλά καλά κυκλοφορήσει στην αγορά η RTX 4090, υπήρχαν αναφορές για προβλήματα σχετικά με την νέα αυτή σύνδεση για την τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας. Πράγματι, μετά την άφιξη στα ράφια των καταστημάτων, η μία μετά την άλλη άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια οι αναφορές από κατόχους της ολοκαίνουργιας GPU πως ο αντάπτορας που περιλαμβάνεται στη συσκευασία από την εταιρία, μπορεί να λιώσει όσο η κάρτα λειτουργεί.

Τελικά η Nvidia κατέληξε στην αιτία, αποκαλύπτοντας περισσότερα πριν από μερικές ώρες.