Ο Ντόναλντ Τραμπ επίσημα ξανά στο Twitter μετά την ψηφοφορία του Έλον Μασκ

«Ο λαός μίλησε»
20 Νοεμβρίου 2022 09:49
Ο Ντόναλντ Τραμπ επίσημα ξανά στο Twitter μετά την ψηφοφορία του Έλον Μασκ

Ο Elon Musk, ο νέος ιδιοκτήτης του πασίγνωστου μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, έχει προβεί σε σαρωτικές αλλαγές από τη στιγμή που απέκτησε την πλατφόρμα. Μεταξύ άλλων έκανε μαζικές απολύσεις, ζητώντας από το προσωπικό να αποδεχθεί μια νέα «σκληροπυρηνική» κουλτούρα, μετέτρεψε το μπλε τικ σε προνόμιο που μπορεί να αποκτηθεί επι πληρωμή, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και την αποκατάσταση γνωστών προσωπικοτήτων που είχαν χάσει τους λογαριασμούς τους.

Μεταξύ άλλων στην πλατφόρμα επέστρεψε ο κλινικός ψυχολόγος και συγγραφέας Jordan Peterson, η κωμικός Kathie Griffin και ο πρώην επαγγελματίας kickboxer Andrew Tate, ενώ ο Musk αποφάσισε να ρίξει το μπαλάκι στους followers του για το αν θέλουν να αποκατασταθεί ή όχι ο λογαριασμός του Donald Trump. Ειδικότερα, πριν από μια ημέρα, ο μεγιστάνας ξεκίνησε μια ψηφοφορία για τον 45ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών που είχε χάσει την πρόσβαση στον λογαριασμό του στο Twitter, μετά την επίθεση που είχε γίνει στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Τώρα, η ψηφοφορία τελείωσε και παρόλο που ο Musk άφησε να εννοηθεί πως bots προσπάθησαν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα, τελικά ακολούθησε αυτό που έδειξε. Και επίσημα, λοιπόν, ο Musk επανέφερε το λογαριασμό του Trump στην πλατφόρμα, τονίζοντας πως «ο λαός μίλησε».

Μάλιστα, ο Musk έκλεισε τη δημοσίευσή του με τη γνωστή λατινική φράση ‘Vox Populi, Vox Dei’ που σημαίνει ‘Η φωνή του λαού είναι η φωνή του Θεού’. Η δημοσίευσή του ακολουθεί παρακάτω.