Καμένες RTX 4090: Η Nvidia κατέληξε - Αυτός είναι ο λόγος που λιώνουν οι αντάπτορες!

Παίρνει επιτέλους θέση
19 Νοεμβρίου 2022 19:23
Καμένες RTX 4090: Η Nvidia κατέληξε - Αυτός είναι ο λόγος που λιώνουν οι αντάπτορες!

Παρόλο που τα προβλήματα της RTX 4090, με τους λιωμένους αντάπτορες τροφοδοσίας και τις περιπτώσεις καμένων καρτών γραφικών, έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου, η Nvidia τηρούσε σιγή ιχθύος εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Το μόνο που δήλωνε μέχρι και πρόσφατα η εταιρία είναι πως εξετάζει το ζήτημα για να διαπιστώσει τι πραγματικά συμβαίνει. Τώρα, ο τεχνολογικός κολοσσός έσπασε επιτέλους τη σιωπή του, με επίσημα στοιχεία για την έκταση του προβλήματος και πληροφορίες για την πιο πιθανή αιτία.

Αναλυτικότερα, η Nvidia τόνισε πως γνωρίζει για μόλις 50 περιστατικά παγκοσμίως, επισημαίνοντας όμως ότι σκοπεύει να αντικαταστήσει άμεσα την κάρτα οποιουδήποτε χρήστη συναντήσει πρόβλημα, ανεξαρτήτως του κατασκευαστή ή των καλωδίων που χρησιμοποιεί. Συνεχίζοντας, όσον αφορά την αιτία, η έρευνα της Nvidia συμφωνεί με τα συμπεράσματα του GamersNexus, για τα οποία σας ενημερώσαμε πριν μερικές ώρες. Που κατέληξε η εταιρία; Η πιθανότερη αιτία για τους λιωμένους αντάπτορες και τις καμένες RTX 4090 είναι το λάθος από τους χρήστες κατά το χτίσιμο του PC Build τους. Συγκεκριμένα, το νέο βύσμα των PCIe 5.0 12VHPWR συνδέσεων φαίνεται πως είναι δύσκολο να εισαχθεί πλήρως και έτσι ενδέχεται σε πολλά PC Builds να έχει μείνει λίγα χιλιοστά εκτός. Μιας και το φορτίο που περνά είναι τόσο μεγάλο, ακόμα και αυτά τα χιλιοστά μπορούν να προκαλέσουν μια τόσο ακραία ζημιά.

Η Nvidia ανάρτησε και μια φωτογραφία για να καθοδηγήσει τους χρήστες, την οποία μπορείτε να βρείτε παρακάτω μαζί με την επίσημη απάντησή της.

Η επίσημη απάντηση της Nvidia για τις καμένες RTX 4090 και τους λιωμένους αντάπτορες:

Διερευνούμε ενεργά τις αναφορές και γνωρίζουμε περίπου 50 περιπτώσεις παγκοσμίως.

Τα ευρήματά μας μέχρι σήμερα υποδηλώνουν ότι ένα κοινό πρόβλημα είναι ότι τα βύσματα δεν είναι πλήρως συνδεδεμένα στην κάρτα γραφικών. Για να διασφαλίσετε ότι το βύσμα είναι ασφαλές, συνιστούμε να συνδέσετε πρώτα την τροφοδοσία ρεύματος στην κάρτα γραφικών για να βεβαιωθείτε ότι είναι σταθερά και ομοιόμορφα συνδεδεμένη, πριν τοποθετήσετε την κάρτα γραφικών στη μητρική πλακέτα.

Αναζητούμε και πρόσθετους τρόπους για να διασφαλίσουμε ότι το βύσμα θα είναι ασφαλές πριν από την ενεργοποίηση της κάρτας γραφικών.

Η NVIDIA και οι συνεργάτες μας δεσμεύονται να υποστηρίξουν τους πελάτες μας και να διασφαλίσουν μια ταχεία RMA διαδικασία, ανεξάρτητα από το καλώδιο ή την κάρτα που χρησιμοποιείται.