Twitter: Ο Elon Musk επανέφερε τον Jordan Peterson και άλλους banned χρήστες

Τι γίνεται όμως με τον Donald Trump;
18 Νοεμβρίου 2022 21:53
Twitter: Ο Elon Musk επανέφερε τον Jordan Peterson και άλλους banned χρήστες

Οι ραγδαίες εξελίξεις συνεχίζονται στο Twitter, με τον Elon Musk να ανακοινώνει πως ξεκίνησε η επαναφορά διαφόρων banned χρηστών στην πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας ανακοίνωσε πως το social media υιοθετεί πλέον μια νέα πολιτική ελευθερίας λόγου.

Έτσι, το Twitter δε θα κάνει πλέον ban χρήστες για τυχόν δημοσιεύσεις που θεωρούνται ρητορική μίσους. Αντιθέτως, αν κάποιο tweet κριθεί πως είναι «αρνητικό/μίσος», η πλατφόρμα δε θα το προωθεί σε κανέναν και θα μπορεί να βρεθεί μόνο αν κάποιος πάει συγκεκριμένα να το αναζητήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Musk επανέφερε στην πλατφόρμα τον σατυρικό λογαριασμό Babylon Bee που κάνει συνήθως δημοσιεύσεις σχετικά με πολιτικά γεγονότα, θρησκευτικά θέματα και γνωστές προσωπικότητες, καθώς και την κωμικό Kathie Griffin. Παράλληλα, στο Twitter επέστρεψε και ο Jordan Peterson, ο γνωστός Καναδός καθηγητής ψυχολογίας, κλινικός ψυχολόγος, YouTuber και συγγραφέας που είχε χάσει την πρόσβαση στο λογαριασμό του για μια δημοσίευση που έλαβε αυστηρή κριτική από την ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

Τέλος, ο Musk αναφέρθηκε και στον «ελέφαντα στο δωμάτιο». Ο λόγος γίνεται τον Ντόναλντ Τραμπ, τον 45ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών που είχε χάσει την πρόσβαση στον λογαριασμό του στο Twitter, μετά την επίθεση που είχε γίνει στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021. Μιλώντας σχετικά με την επαναφορά του Τραμπ, λοιπόν, ο Musk επισήμανε πως η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη, αλλά όπως φαίνεται σύντομα θα μάθουμε νεότερα.

Η νέα πολιτική ελευθερίας λόγου του Twitter σύμφωνα με τα λεγόμενα του Elon Musk:

Η νέα πολιτική του Twitter είναι η ελευθερία του λόγου, αλλά όχι η ελεύθερη προσέγγιση χρηστών.

Τα αρνητικά tweets και τα tweet μίσους θα προωθούνε όσο το δυνατόν λιγότερο και δε θα έχουν έσοδα, οπότε όχι διαφημίσεις ή κανένα άλλο έσοδο στο Twitter.

Δε θα μπορείτε να βρείτε αυτά τα tweets εκτός και αν πάτε ειδικά να ψάξετε γι’ αυτά, κάτι που είναι διαφορετικό σε σχέση με το υπόλοιπο Internet.