Ο Warren Buffett έκανε τεράστια επένδυση $4 δις σε έναν τεχνολογικό κολοσσό

Και η τιμή της μετοχής πήρε την ανηφόρα
16 Νοεμβρίου 2022 19:12
Ο Warren Buffett έκανε τεράστια επένδυση $4 δις σε έναν τεχνολογικό κολοσσό

Ο πασίγνωστος επενδυτής Warren Buffett, ο οποίος μέσα από την επενδυτική του εταιρία Berkshire Hathaway έχει γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, μόλις εξαγόρασε ένα σημαντικό ποσοστό ενός τεχνολογικού κολοσσού. Συγκεκριμένα, ο Buffett επένδυσε 4.1 δισεκατομμύρια δολάρια στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, γνωστή και ως TSMC.

Σε περίπτωση που δε είστε εξοικειωμένοι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, εδρεύοντας στην Ταιβάν. Η εταιρία κατασκευάζει τους επεξεργαστές των iPhone, προϊόντα της AMD, της Nvidia, της ARM, της MediaTek και άλλων γνωστών εταιριών του χώρου, όπως η Broadcom και η Marvell. Φυσικά, η κίνηση του Buffett δεν πέρασε απαρατήρητη, δίνοντας ανοδική πορεία στην τιμή της μετοχής της TSMC που σε σύντομο χρονικό διάστημα κατέγραψε αύξηση 8%.

Μιλώντας σχετικά, ένα αντιπρόσωπός της τόνισε:

Η TSMC καλωσορίζει όλους τους επενδυτές που επιθυμούν να αγοράσουν και να διατηρήσουν τη μετοχή της.

Για την ιστορία, η TSMC αποκαλείται από πολλούς ως το «ιερό βουνό» της Ταιβάν και είναι τόσο σημαντική για το νησί που οι υπάλληλοί της επιτρέπεται να πάρουν άδεια από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις για να μην διαταραχθεί η λειτουργία της.

Γενικότερα, η παραγωγή ημιαγωγών τέτοιου επιπέδου είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, μιας και το κόστος της ανάπτυξης είναι πολύ υψηλό και οι γνώσεις που απαιτούνται είναι απίστευτα εξιδεικευμένες. Έτσι, η παραγωγή γίνεται από ελάχιστες εταιρίες παγκοσμίως, με την Samsung και την Intel να είναι μόλις μερικοί από τους λιγοστούς ανταγωνιστές.

Tags: