Twitter: Μάθαμε πότε θα επιστρέψει το επί πληρωμή μπλε τικ

Ο Elon Musk υπόσχεται πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα
16 Νοεμβρίου 2022 13:45
Twitter: Μάθαμε πότε θα επιστρέψει το επί πληρωμή μπλε τικ

Μια από τις τεράστιες αλλαγές που έφερε η νέα εποχή του Elon Musk στο Twitter ήταν το ανανεωμένο Twitter Blue. Πρόκειται για μια συνδρομητική υπηρεσία που με $8 το μήνα προσέφερε διάφορα οφέλη στους χρήστες, μεταξύ των οποίων και verification/μπλέ τικ.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν κύλησαν και τόσο ομαλά όσο θα ήθελε ο μεγιστάνας, αφού αμέσως ξεκίνησαν τα...παρατράγουδα. Δεκάδες λογαριασμοί αγόρασαν το Twitter Blue μόνο και μόνο για να προσποιηθούν πως είναι κάποια εταιρία ή διασημότητα. Θύματα έπεσαν μεταξύ άλλων η Nintendo, η Valve, ο LeBron James, πολιτικοί, μέχρι και φαρμακευτικές εταιρίες και κάπως έτσι το Twitter πάγωσε εκτάκτως τις νέες αγορές μπλε τικ.

Τώρα, ο επικεφαλής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσε πως το Twitter Blue θα επιστρέψει στις 29 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό έκανε γνωστό πως η εκ νέου διάθεση μεταφέρθηκε για το τέλος του μήνα, για να διασφαλίσει η εταιρία πως αυτή τη φορά όλα θα κυλίσουν ομαλά.

Όπως φαίνεται, το Twitter θα πάρει δραστικά μέτρα για να μην επαναληφθούν ξανά τα περιστατικά κακόβουλων προσποιήσεων. Ειδικότερα σχετικά με αυτό, ο Musk επισήμανε μέσα από άλλη του ανάρτηση πως με τη νέα κυκλοφορία του Twitter Blue, αν κάποιος επιχειρήσει να αλλάξει το όνομά του, θα χάνει αυτόματα το μπλε τικ. Έπειτα, η ομάδα του Twitter θα πρέπει να επιβεβαιώσει χειροκίνητα πως ο λογαριασμός δεν παραβιάζει τους όρους χρήσης με το νέο του όνομα.

Φυσικά, μένει να δούμε στην πράξη κατά πόσο θα λειτουργήσει το νέο σύστημα. Σίγουρα το social media δεν έχει περιθώρια για πολλά τέτοια λάθη, αφού το χάος που προκλήθηκε από την προηγούμενη απόπειρα οδήγησε πολλές εταιρίες να σταματήσουν τις διαφημίσεις στο Twitter, όπως οι General Motors, General Mills, Audi, Volkswagen και ο κολοσσός του χώρο Omnicom Media Group.