Apple: Πώς να αλλάξετε και να διαχειριστείτε το “Memoji” στο iPhone σας

Ένας οδηγός σε περίπτωση που δε γνωρίζετε
15 Νοεμβρίου 2022 12:13
Apple: Πώς να αλλάξετε και να διαχειριστείτε το “Memoji” στο iPhone σας

Έχετε Memoji και θέλετε να το αλλάξετε; Να βάλετε νέα ρούχα ή να επεξεργαστείτε την εμφάνισή του; Δεν έχετε και θέλετε να δημιουργήσετε ένα καινούργιο; Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε, μέσα από απλά βήματα, πώς θα τα κάνετε όλα αυτά, για να δώσετε νέα πνοή στο iPhone ή το iPad σας.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε τι είναι το Memoji, να σας υπενθυμίσουμε πως στην ουσία είναι ένα «ανθρωπάκι» που εκφράζει την προσωπικότητα και τη διάθεσή σας, το οποίο μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας μέσω μηνυμάτων. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο FaceTime, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται και ως αυτοκόλλητο στο Instagram και σε άλλες εφαρμογές.

Επιπροσθέτως, αυτό το Memoji θα μπορεί να είναι και κινούμενο και μπορεί να χρησιμοποιείτε τη φωνή σας για να στέλνετε ηχητικά μηνύματα ή να αντικατοπτρίζει τις εκφράσεις του προσώπου σας.

Πώς να δημιουργήσετε τα Memoji σας

  • Ανοίξτε τα “Μηνύματα” και πατήστε το κουμπί “Σύνταξη” για να ξεκινήσετε ένα νέο μήνυμα. Εναλλακτικά, μεταβείτε σε μια υπάρχουσα συζήτηση.
  • Πατήστε το κουμπί Memoji, σαρώστε προς τα δεξιά και πατήστε το κουμπί “Νέο Memoji”.
  • Προσαρμόστε τα χαρακτηριστικά του Memoji σας, όπως χρώμα δέρματος, στιλ μαλλιών, μάτια, αξεσουάρ και άλλα.

Πώς να δημιουργήσετε αυτοκόλλητα Memoji

Τα Memoji σας γίνονται αυτόματα πακέτα αυτοκόλλητων που είναι διαθέσιμα στο πληκτρολόγιό σας και μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στα “Μηνύματα”, το “Mail” και σε ορισμένες εφαρμογές τρίτων.

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αυτοκόλλητο Memoji:

  • Δημιουργήστε το Memoji σας.
  • Ανοίξτε το πληκτρολόγιο και κατόπιν πατήστε το κουμπί “Aυτοκόλλητα Memoji”.
  • Επιλέξτε το αυτοκόλλητο που θέλετε να στείλετε και πατήστε “Αποστολή”.

Ποιες συσκευές υποστηρίζουν κινούμενα Memoji;

Τα κινούμενα Memoji λειτουργούν μόνο σε iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Όσον αφορά τα iPad: iPad Pro 11 ιντσών, iPad Pro 11 ιντσών (2ης γενιάς), iPad Pro 12,9 ιντσών (3ης γενιάς) και iPad Pro 12,9 ιντσών (4ης γενιάς).

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα κινούμενο Memoji στα Μηνύματα

  • Ανοίξτε τα Μηνύματα και πατήστε το κουμπί “Σύνταξη” για να ξεκινήσετε ένα νέο μήνυμα. Εναλλακτικά, μεταβείτε σε μια υπάρχουσα συζήτηση.
  • Πατήστε το κουμπί “Memoji” και κατόπιν σαρώστε προς τα αριστερά για να επιλέξετε το Memoji σας.
  • Πατήστε το κουμπί “Εγγραφή” για να κάνετε εγγραφή και το κουμπί διακοπή εγγραφής για να διακόψετε την εγγραφή. Η εγγραφή μπορεί να διαρκέσει μέχρι 30 δευτερόλεπτα. Για να επιλέξετε ένα διαφορετικό Memoji με την ίδια εγγραφή, πατήστε ένα άλλο Memoji που έχετε δημιουργήσει. Για να δημιουργήσετε ένα αυτοκόλλητο Memoji, πατήστε παρατεταμένα το Memoji και σύρετέ το στο νήμα μηνύματος. Για να διαγράψετε ένα Memoji, πατήστε το κουμπί “Κάδος”.

Διαχείριση των Memoji σας

  • Θέλετε να αλλάξετε ένα Memoji που έχετε ήδη δημιουργήσει; Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα χαρακτηριστικά, να αντιγράψετε ένα υπάρχον Memoji με νέα χαρακτηριστικά ή να διαγράψετε ένα Memoji.
  • Ανοίξτε τα Μηνύματα και πατήστε το κουμπί “Σύνταξη” για να ξεκινήσετε ένα νέο μήνυμα. Εναλλακτικά, μεταβείτε σε μια υπάρχουσα συζήτηση.
  • Πατήστε το κουμπί “Memoji” ή το κουμπί “Αυτοκόλλητα memoji” και κατόπιν επιλέξτε το Memoji που θέλετε.
  • Πατήστε το κουμπί “Περισσότερα”. Στη συνέχεια, επιλέξτε Επεξεργασία, Διπλότυπο ή Διαγραφή.

Αν θέλετε να εμφανίζονται τα Memoji σας σε όλες τις συμβατές συσκευές, πρέπει να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για το Apple ID σας και να συνδεθείτε στο iCloud με το ίδιο Apple ID σε όλες τις συσκευές.

Tags: