Ο Elon Musk στα όρια του: Πνίγομαι στη δουλειά

Ανέλαβε υπερβολικά πολλά
15 Νοεμβρίου 2022 10:21
Ο Elon Musk στα όρια του: Πνίγομαι στη δουλειά

Κατά τη διάρκεια ενός επιχειρηματικού συνεδρίου στο πλαίσιο της συνόδου των G20, ο Elon Musk ρωτήθηκε για την πρόσφατη απόκτηση του Twitter και την ηγεσία του στην Tesla. Ο μεγιστάνας απάντησε:

Έχω υπερβολική δουλειά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δουλεύω στο μέγιστο βαθμό, από το πρωί μέχρι το βράδυ, επτά μέρες την εβδομάδα.

Ο Musk εκτελεί χρέη CEO και στις δύο εταιρίες, ενώ διαχειρίζεται και τις SpaceX, Neuralink και Boring Company.

Οι επενδυτές της Tesla ανησυχούν πως η μικροδιαχείριση του Musk, ο οποίος εμπλέκεται προσωπικά σε αποφάσεις για εργασιακά θέματα, θέματα design αυτοκινήτου και θέματα αλυσίδας προμηθευτών, τον αποσπά από την εταιρία σε μία κρίσιμη στιγμή. Οι μετοχές της Tesla έχουν χάσει τη μισή τους αξία από τις αρχές Απριλίου, από τότε δηλαδή που αποκάλυψε πως θα αγοράσει το Twitter.

Απαντώντας σε μία παρατήρηση πως πολλοί ηγέτες εταιριών στην Ασία θέλουν να γίνουν “ο Elon Musk της Ανατολής”, ο Musk απάντησε:

Προσέχετε τι εύχεστε. Δεν είμαι σίγουρος πόσοι θα ήθελαν πραγματικά να ήταν στη θέση μου. Θέλουν να γίνουν αυτό που φαντάζονται πως είμαι, το οποίο δεν είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που πραγματικά είμαι. Το πόσο ταλαιπωρώ τον εαυτό μου έχει ξεφύγει, ειλικρινά.

Σχολιάζοντας την οικονομία, τόνισε πως η μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες είναι το μόνο σίγουρο, το μόνο θέμα είναι “πόσο θα διαρκέσει” αυτή η μετάβαση. Είπε επίσης πως η εξερεύνηση του διαστήματος παραμένει προτεραιότητα, “έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη φύση του σύμπαντος και τη θέση μας σε αυτό”.

Μπορεί να βρούμε έναν εξωγήινο πολιτισμό ή να ανακαλύψουμε πολιτισμούς που υπήρξαν εκατομμύρια χρόνια πριν και να δούμε τα ερείπιά τους. Αυτό πιστεύω θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Tags: