Ο Τζεφ Μπέζος θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της αμύθητης περιουσίας του

Ο 58χρονος μεγιστάνας είναι ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη
14 Νοεμβρίου 2022 22:52
Ο Τζεφ Μπέζος θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της αμύθητης περιουσίας του

Σε μια συνέντευξη στο CNN, ο Jeff Bezos (Τζεφ Μπέζος), ιδρυτής της Amazon ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δωρίσει την πλειοψηφία της αμύθητης περιουσίας του σε φιλανθρωπίες, που θα επικεντρώνονται "για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής" και τον "διχασμό στην αμερικανική κοινωνία και την πολιτική". 

Έχοντας στο πλάι του τη νέα του σύντροφο, Lauren Sanchez, ο Bezos δήλωσε από την οικεία του στην Ουάσιγκτον ότι "δημιουργεί την ικανότητα να είναι σε θέση να δώσει αυτά τα χρήματα", πράγμα το οποίο θα κάνει σταδιακά στη διάρκεια της ζωής του. Αυτή τη στιγμή ο μεγιστάνας των Amazon και Blue Origin είναι ο 4ος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία που φτάνει τα $124 δισεκατομμύρια δολάρια

Ανάμεσα στις δηλώσεις του είπε: "Το δύσκολο κομμάτι είναι να βρούμε πώς να το κάνουμε με αποτελεσματικό τρόπο. Δεν είναι εύκολο. Η οικοδόμηση της Amazon δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκε πολλή σκληρή δουλειά, ένα σωρό πολύ έξυπνων συναδέλφων, σκληρά εργαζόμενων συναδέλφων, και διαπιστώνω - και νομίζω ότι η Lauren διαπιστώνει το ίδιο πράγμα - ότι η ευεργεσία, η φιλανθρωπία, είναι πολύ παρόμοια. Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι με τους οποίους νομίζω ότι θα μπορούσατε να κάνετε και εσείς αναποτελεσματικά πράγματα. Οπότε πρέπει να το σκεφτείς προσεκτικά και πρέπει να έχεις λαμπρούς ανθρώπους στην ομάδα".

Όσο για το πότε και πόσο τελικά θα είναι αυτό το ποσό που θα χαρίσει σε φιλανθρωπίες, είναι λεπτομέρειες τις οποίες δεν ξεκαθάρισε. 

Το CNN τονίζει επίσης ότι ο Bezos δεν έχει υπογράψει το "Giving Pledge", μια υπόσχεση που εκατοντάδες άλλοι μεγιστάνες του κόσμου έχουν κάνει για να χαρίσουν την πλειοψηφία της περιουσίας τους σε διάφορες φιλανθρωπίες. 

Η κίνηση αυτή θυμίζει αρκετά αυτή του Bill Gates, ιδρυτή της Microsoft και του Bill & Melinda Gates Foundation. Τον περασμένου Ιούλιο ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει και αυτός "την πλειοψηφία της περιουσίας του" για το ευρύτερο καλό του πλανήτη. 

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης του Τζεφ Μπέζος στο CNN.