Amazon: Κύμα δεκάδων χιλιάδων απολύσεων και στην εταιρία του Jeff Bezos

Στο δρόμο που χάραξαν οι Mark Zuckerberg και Elon Musk
14 Νοεμβρίου 2022 22:23
Amazon: Κύμα δεκάδων χιλιάδων απολύσεων και στην εταιρία του Jeff Bezos

Στον δρόμο που χάραξαν Elon Musk (Twitter) και Mark Zuckerberg (Meta) κινείται και ο μεγιστάνας Jeff Bezos της Amazon. Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times και Reuters, η Amazon σχεδιάζει να απολύσει γύρω στους 10.000 υπαλλήλους σε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο, ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα. 

Ανώνυμες πηγές ανέφεραν στη New York Times ότι οι απολύσεις θα επικεντρώνονται στους τομείς των συσκευών της Amazon, στην ψηφιακή βοηθό, Alexa, καθώς και στους τομείς του retail (καταστημάτων) και του HR (ανθρώπινου δυναμικού). 

Αυτό το κύμα απολύσεων θα είναι και το μεγαλύτερο στην ιστορία της Amazon, καθώς θα αποτελεί το 3% των εταιρικών υπαλλήλων της. Ωστόσο, όσον αφορά τη συνολική βάση των εργαζόμενων της σε όλον τον κόσμο, το ποσοστό αυτό είναι λιγότερο από 1%, καθώς αποτελείται από περίπου 1.5 εκατομμύρια υπαλλήλους.

Αυτή η είδηση έρχεται μετά τα οικονομικά αποτελέσματα του Q3, τα οποία προβλέπουν πως η αύξηση των εσόδων θα επιβραδυνθεί σημαντικά στο επόμενο τρίμηνο. Πριν δυο εβδομάδες, η Amazon είχε παγώσει τις προσλήψεις για τους επόμενες μήνες, παρά το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει πως θα προσλάβει 150.000 εποχιακούς, πλήρους και μερικής απασχόλησης υπαλλήλους για να μπορέσει να διαχειριστεί την ερχόμενη εορταστική περίοδο. 

Πριν μερικές ημέρες ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι απολύει 11.000 εργαζόμενους από διάφορα τμήματα της Meta, ενώ ο Elon Musk μερικές μέρες αφότου ανέλαβε ως νέο αφεντικό του Twitter απέλυσε 3.700 υπαλλήλους, ενώ τους προειδοποίησε πως "έρχονται δύσκολοι καιροί" χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας του Twitter.