Σκάνδαλο FTX – Έχασε δισεκατομμύρια, τον ανέκρινε η αστυνομία και μετά μπήκε να παίξει LoL!

Μια συνήθεια για την οποία είχε γίνει διάσημος...
14 Νοεμβρίου 2022 12:44
Σκάνδαλο FTX – Έχασε δισεκατομμύρια, τον ανέκρινε η αστυνομία και μετά μπήκε να παίξει LoL!

Εδώ και μερικές ημέρες έχουν έρθει τα πάνω-κάτω στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, αφού η FTX, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια του κόσμου κήρυξε πτώχευση, με τον ιδρυτή της, τον Sam Bankman-Fried, να χάνει -όπως έδειχναν τα πρώτα στοιχεία- $16 δισεκατομμύρια σε λίγες ώρες!

Οι μπελάδες ξεκίνησαν στις 2 Νοεμβρίου, όταν η ειδησεογραφική ιστοσελίδα CoinDesk έφερε στα φώτα της δημοσιότητας ένα έγγραφο που διέρρευσε και το οποίο αποκάλυπτε ότι η Alameda Research, ένα hedge fund που διοικείται από τον Bankman-Fried, είχε στην κατοχή της μια ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα από FTT tokens (το crypto της FTX). Η FTX και η Alameda υποτίθεται ότι ήταν ξεχωριστές επιχειρήσεις, αλλά το ρεπορτάζ υποστήριζε ότι είχαν στενούς οικονομικούς δεσμούς.

Λόγω της τεράστιας αυτή αποκάλυψης, η Binance ανακοίνωσε στις 6 Νοεμβρίου ότι σκοπεύει να πουλήσει όλα τα FTT token της. Αμέσως, η τιμή του FTT πήρε την κατακόρυφα και οι traders έτρεξαν να πάρουν τα χρήματά τους από την FTX, αφού φοβήθηκαν αυτό που τελικά θα γινόταν πραγματικότητα λίγες ώρες μετά: Ότι η FTX θα καταλήξει να είναι άλλη μια χρεοκοπημένη crypto εταιρεία.

Ωστόσο, πολλά φαίνεται πως έχουν συμβεί πίσω από τα παρασκήνια, αφού μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης, η FTX ανέφερε πως έπεσε θύμα hacking, χάνοντας τα κεφάλαια όλων των πελατών της. Την ίδια ώρα, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πληροφορίες για κατάχρηση δισεκατομμυρίων των πελατών από τον Sam Bankman-Fried, τον οποίο ανέκρινε η αστυνομία στις Μπαχάμες, με διάφορες ακόμη οικονομικές αρχές να τον έχουν πλέον στο στόχαστρο. Το όλο θέμα φαίνεται πως έχει και πολιτικές προεκτάσεις, αφού υπάρχουν αναφορές πως η FTX χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες και όχι μόνο.

Το κερασάκι στην τούρτα; Μετά απ’ όλα αυτά, ο Bankman-Fried φαίνεται πως το έριξε στο League of Legends! Ναι, καλά διαβάσατε. Ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων, οι χειρισμοί του οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα αμέτρητοι άνθρωποι να χάσουν τα λεφτά τους, φαίνεται πως αποφάσισε να ξεσπάσει στο πασίγνωστο παιχνίδι μετά απ’ όσα συνέβησαν.

Φυσικά, οι χρήστες των social media δεν άργησαν να το ανακαλύψουν αυτό, με την κίνησή του να σχολιάζεται μέχρι και από τον Elon Musk, ο οποίος απάντησε στο σχετικό tweet με emojis γέλιων.

Για την ιστορία, ο ιδρυτής της FTX ήταν διάσημος για αυτή του συνήθεια, αφού έπαιζε LoL κατά τη διάρκεια σοβαρών επιχειρηματικών meetings με εκατομμύρια δολάρια να είναι στο τραπέζι! Ένα πρόσφατο ρεπορτάζ είχε περιγράψει ένα τέτοιο συμβάν, όταν ο Bankman-Fried έπαιζε League of Legends κατά τη διάρκεια μιας Zoom κλήσης με επενδυτές από την εταιρία Sequoia, προσπαθώντας να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση για την FTX, υποσχόμενος πως το ανταλλακτήριο θα εξελιχθεί σε “super app”.