Το μυστηριώδες σκάφος X-37B επέστρεψε στη Γη

Ρεκόρ παραμονής στο διάστημα
14 Νοεμβρίου 2022 10:04
Το μυστηριώδες σκάφος X-37B επέστρεψε στη Γη

Το κατασκευής Boeing, αμερικανικό στρατιωτικό διαστημικό drone X-37B, επέστρεψε στη Γη και προσγειώθηκε στο Kennedy Space Center στη Florida, μετά από σχεδόν δυόμιση χρόνια σε τροχιά. Το μη επανδρωμένο σκάφος, έφτασε στο διάστημα για πρώτη φορά το 2010 και κατά τη διάρκεια έξι αποστολών, κάλυψε 2 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

Η αποστολή ενδυναμώνει τη θέληση της Space Force στη συνεργασία για τη διαστημική εξερεύνηση και την επέκταση της πρόσβασης χαμηλού κόστους στο διάστημα για τους συνεταίρους μας, μέσα και έξω από το τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας. – Στρατηγός Chance Saltzman, επικεφαλής διαστημικών επιχειρήσεων

Το X-37B εκτελεί άκρως απόρρητες αποστολές για την Space Force των ΗΠΑ. Έχει μήκος 9 μέτρων και άνοιγμα φτερών 5 μέτρων και τροφοδοτείται με ενέργεια από τα ηλιακά πάνελ του. Λίγες από τις αποστολές του που έγιναν γνωστές, αφορούν τη δοκιμή ορισμένων υλικών στο διάστημα, την αξιολόγηση του πώς η κοσμική ακτινοβολία επηρεάζει κάποιους σπόρους και τη μελέτη της μετατροπής της ηλιακής ακτινοβολίας σε ραδιο-ηλεκτρική ενέργεια.