Η Volkswagen έφτιαξε καρέκλα γραφείου που πάει με 20 χιλιόμετρα την ώρα!

Για να κάνεις το κουζίνα-γραφείο σε δευτερόλεπτα
11 Νοεμβρίου 2022 23:37
Η Volkswagen έφτιαξε καρέκλα γραφείου που πάει με 20 χιλιόμετρα την ώρα!

Ναι, καλά διαβάσατε. Η πασίγνωστη κατασκευάστρια αυτοκινήτων Volkswagen έφτιαξε στην πραγματική ζωή μια καρέκλα που είναι σα να βγήκε από τη σειρά επιστημονική φαντασίας Star Trek! Αναλυτικότερα, έχουμε να κάνουμε με μια καρέκλα γραφείου που έχει πιο πολλά κομφόρ από τα περισσότερα οχήματα και μπορεί να κινείται με σχεδόν 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Volkswagen επισημαίνει πως χρειάστηκαν μήνες σκληρής δουλειάς και δοκιμών για να ολοκληρώσει το φιλόδοξο project. Το αποτέλεσμα; Μια καρέκλα που μπορεί να οδηγηθεί, διαθέτει LED φώτα, σύστημα υποβοήθησης οδήγησης και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Έχει εκτιμώμενη εμβέλεια 12 χιλιομέτρων, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι σε γραφεία να μπορούν να πηγαινοέρχονται από και προς τα meetings τους καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 20 km/h.

Τα LED φώτα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της εξωτερικής εμφάνισης της καρέκλας και δίνουν την αναγνωρίσιμη πινελιά της Volkswagen. Η καρέκλα διαθέτει και πορτμπαγκάζ στο πίσω μέρος, ιδανικό για πράγματα όπως ένας φορητός υπολογιστής! Μάλιστα, για αυτούς που θέλουν να σύρουν ακόμα περισσότερα, υπάρχει μέχρι και κοτσαδόρος!

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η καρέκλα διαθέτει επίσης κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες σε όλες τις πλευρές, θερμαινόμενο κάθισμα, φώτα σήμανσης για τις στροφές στο γραφείο, στερεοφωνικό σύστημα και άλλα πράγματα που οι περισσότεροι αναγνωρίζουν από τα αυτοκίνητα της Volkswagen.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όλο εγχείρημα υλοποιήθηκε από την Volkswagen Νορβηγίας για marketing σκοπούς και -για την ώρα τουλάχιστον- δε φαίνεται πως η καρέκλα-αυτοκίνητο της εταιρίας θα εξελιχθεί σε κανονικό καταναλωτικό προϊόν.