Μπορείτε να φάτε αυτό το drone, κυριολεκτικά (ΦΩΤΟ)

Τρώγεται κανονικά!
11 Νοεμβρίου 2022 18:20
Μπορείτε να φάτε αυτό το drone, κυριολεκτικά (ΦΩΤΟ)

Αν έχετε φάει ποτέ ρυζογκοφρέτα θα γνωρίζετε ότι είναι εξαιρετικά ελαφριές, με την υφή και τη γεύση τους να παρομοιάζεται εύστοχα με φελιζόλ. Λοιπόν, κάποιοι μηχανικοί (ίσως επειδή έτρωγαν πολλές ρυζογκοφρέτες;) είχαν την ευστροφία να χρησιμοποιήσουν τη ρυζογκοφρέτα ως υλικό κατασκευής ενός πανάλαφρου drone που...τρώγεται!

Πράγματι, μια ομάδα ερευνητών κατασκεύασε ένα drone που τρώγεται καθώς τα φτερά του είναι φτιαγμένα από ρυζογκοφρέτα. Ποιος ο λόγος όμως θα αναρωτιέστε εύλογα. Σκοπός αυτού του φαγώσιμου drone είναι να προσφέρει τροφή σε κάποιο άτομο που έχει τραυματιστεί μιας και προορίζεται για καταστάσεις όπου η επιβίωση είναι το παν

Το άνοιγμα των φτερών του drone αυτού φτάνει το 1 μέτρο και προσφέρουν 300 θερμίδες σε όποιον τα καταναλώσει, γεγονός που μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο σε κάποιο άτομο που το έχει ανάγκη, όπως για παράδειγμα να έχει χαθεί στην άγρια φύση. Μάλιστα του απομένουν 80γρ. ακόμη ωφέλιμου φορτίου που θα μπορούσε να περιλαμβάνει περισσότερη τροφή ή περίπου το 1/3 ενός φλιτζανιού νερού. 

Προκειμένου τα στρογγυλά ρυζογκοφρέτες να ταιριάξουν μεταξύ τους, κόπηκαν σε εξάγωνα με κοπτικό λέιζερ. Η κόλλα που τα συγκρατεί μαζί πρέπει επίσης να είναι βρώσιμη. Η επιστημονική ομάδα δοκίμασε διάφορες κόλλες από ζελατίνη, σοκολάτα και άμυλο καλαμποκιού και διαπίστωσαν ότι η ζελατίνη είναι η ισχυρότερη επιλογή. Οι ερευνητές σχεδιάζουν στη συνέχεια να πειραματιστούν με το να κάνουν περισσότερα μέρη του drone βρώσιμα. Η χρήση τρισδιάστατα εκτυπωμένων τροφίμων θα μπορούσε να ελαφρύνει περαιτέρω το σκάφος.

Δείτε τη φωτογραφία του

Η επιστημονική ομάδα μοιράστηκε την ερευνητική εργασία σε πρόσφατο συνέδριο ρομποτικής. Ο σχεδιασμός αποτελεί μέρος του προγράμματος RoboFood, μιας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας που στοχεύει στην κατασκευή βρώσιμων ρομπότ. Μάθαμε για το γευστικό κατόρθωμα της μηχανικής στο IEEE Spectrum, το οποίο περιλαμβάνει ερωτήσεις και απαντήσεις με τον επικεφαλής του έργου.

Tags: