Αλιγάτορας 1,5 μ. βρέθηκε μέσα σε βιρμανικό πύθωνα 5,5 μ. - Δείτε το βίντεο

Έκπληκτοι οι επιστήμονες με αυτό που αντίκρισαν (Σκληρές εικόνες)
10 Νοεμβρίου 2022 19:56
Αλιγάτορας 1,5 μ. βρέθηκε μέσα σε βιρμανικό πύθωνα 5,5 μ. - Δείτε το βίντεο

Κάτοικοι στην Φλόριντα των ΗΠΑ ήρθαν αντιμέτωποι με ένα βιρμανικό πύθωνα και αναγκάστηκαν να τον σκοτώσουν. Όταν όμως μια ειδική ομάδα επιστημόνων εξέτασε το πτώμα του γιγαντιαίου φιδιού έμειναν έκπληκτοι με αυτό που βρήκαν μέσα. 

Όταν το άνοιξαν διαπίστωσαν ότι ο εν λόγω βιρμανικός πύθωνας μήκους 5.5 μέτρων είχε καταπιεί έναν ολόκληρο αλιγάτορα μήκους 1,5 μέτρου. Μάλιστα, τον βρήκαν άθικτο μέσα στο κουφάρι του τεράστιου φιδιού. 

Το βίντεο της στιγμής που ανοίγουν το κουφάρι του φιδιού και ανακαλύπτουν τον αλιγάτορα, ανέβασε η επιστήμονας Rosie K. Moore στο Instagram και μπορείτε να το δείτε παρακάτω. (ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθούν σκληρές εικόνες)

Δείτε τη στιγμή που βρίσκουν τον αλιγάτορα

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie Moore (@rosiekmoore)

Υπήρξαν όμως αντιδράσεις στα σχόλια για τον λόγο που θανατώθηκε το φίδι. Η Moore εξήγησε τους λόγους που οι βιρμανικοί πύθωνες της Φλόριντα πρέπει να θανατώνονται νόμιμα, καθώς αποτελούν απειλή για την τοπική άγρια ζωή της φύσης.

Είπε, μεταξύ άλλων, πως η νεκροψία έγινε για να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος που έχουν τα επεμβατικά φίδια στο τοπικό οικοσύστημα και η κατάποση ολόκληρου ενός αλιγάτορα σίγουρα μετράει ως αντίκτυπο.

Ο βιρμανικός πύθωνας, ένα από τα μεγαλύτερα φίδια στον κόσμο, είναι γνωστός για τον τρόπο που πιάνει και τρώει την λεία του. Αυτό το φίδι χρησιμοποιεί τα κοφτερά, στραμμένα προς τα πίσω, δόντια του για να πιάσει το θήραμά του.

Στην συνέχεια τυλίγει το σώμα του γύρω από το ζώο, σφίγγοντάς το λίγο πιο σφιχτά σε κάθε εκπνοή, μέχρι να πνιγεί. Οι ελαστικοί σύνδεσμοι στα σαγόνια τους, τους επιτρέπουν να καταπίνουν ζώα έως και πέντε φορές μεγαλύτερα από το κεφάλι τους.