Διέρρευσε βίντεο: Δείτε τη στιγμή όταν ο Mark Zuckerberg απέλυσε 11,000 υπαλλήλους

Με τον CEO να φαίνεται συναισθηματικά φορτισμένος
10 Νοεμβρίου 2022 15:20
Διέρρευσε βίντεο: Δείτε τη στιγμή όταν ο Mark Zuckerberg απέλυσε 11,000 υπαλλήλους

Πριν μερικές ώρες η Meta προέβη σε μια πραγματικά δυσάρεστη είδηση, ανακοινώνοντας ότι εν μέσω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν παγκοσμίως, 11 χιλιάδες εργαζόμενοί της θα χάσουν τις δουλειές τους. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας από το 2004 που έχουμε κύμα μαζικών απολύσεων, με τον ιδρυτή και CEO της, Mark Zuckerberg να αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη.

Τώρα, το γνωστό αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC έφερε στα φώτα της δημοσιότητας ένα βίντεο από τη στιγμή που ο Mark Zuckerberg έκανε τη δύσκολη ανακοίνωση. Αυτό φαίνεται πως διέρρευσε από κάποιον εργαζόμενο που έχασε τη δουλειά του, όντας τραβηγμένο πρόχειρα με κινητό. Ο Zuckerberg, πέρα από την γραπτή ανακοίνωση για την οποία σας ενημερώσαμε χτες, πραγματοποίησε και μια τηλεδιάσκεψη, για να μεταφέρει πιο άμεσα το μήνυμα στους υπαλλήλους της εταιρίας του.

Στο βίντεο φαίνεται συναισθηματικά φορτισμένος, επισημαίνοντας ξανά πως αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη και πως αυτή είναι μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που κλήθηκε ποτέ να πάρει στα χρόνια που διοικεί την εταιρία.

Δείτε το βίντεο με τον Mark Zuckerberg συναισθηματικά φορτισμένο να ανακοινώνει μαζικές απολύσεις στη Meta:

Για την ιστορία, στη γραπτή του ανακοίνωση, ο Zuckerberg είχε τονίσει:

Σήμερα μοιράζομαι μια από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουμε κάνει στην ιστορία της Meta. Αποφάσισα να μειώσω το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 13% και να απολύσω περισσότερους από 11.000 ταλαντούχους υπαλλήλους μας. Λαμβάνουμε επίσης μια σειρά από πρόσθετα μέτρα για να γίνουμε μια πιο λιτή και αποτελεσματική εταιρεία, μειώνοντας τις δαπάνες και επεκτείνοντας το πάγωμα των προσλήψεων. Θέλω να αναλάβω την ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις και για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο για όλους και λυπάμαι ιδιαίτερα για όσους επηρεάζονται.

Τέλος, ο Zuckerberg επισήμανε παράλληλα πως μελλοντικά η Meta θα εστιάσει σε τομείς όπως η AI, οι διαφημίσεις και το metaverse. Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε την αναλυτική του ανάρτηση πατώντας εδώ.