Oscars 2019: Ο Rami Malek έγινε ο Freddie Mercury και κέρδισε το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου

Ο Mahershala Ali για 2η φορά κατακτά το χρυσό αγαλματίδιο
25 Φεβρουαρίου 2019 05:51
Oscars 2019: Ο Rami Malek έγινε ο Freddie Mercury και κέρδισε το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου

Η 91η Τελετή Απονομής των Όσκαρ δεν ήταν και το πιο λαμπερό σόου, καθώς έλειπε ένας κεντρικός παρουσιαστής για να το οργανώσει, ωστόσο χάρισε συγκινήσεις. Μια από αυτές ήταν ο ο Rami Malek που αναμενόμενα, κατά γενική ομολογία, απέσπασε το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου για την καταπληκτική ερμηνεία του ως Freddie Mercury στην ταινία Bohemian Rhapsody.

Από Elliot Alderson, όπως μας συστήθηκε στο ευρύ κοινό πριν από μερικά χρόνια μέσα από την σειρά Mr. Robot, ο Malek κατέκτησε το πολύτιμο αγαλματίδιο στην πρώτη του υποψηφιότητα, όντας ο μόνος υποψήφιος που έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία για φέτος. 

Στην ομιλία του έμπλεξε το εκγώμιο των Queen κοιτώντας προς τον Brian May λέγοντας:

Σας ευχαριστώ Queen που μου επιτρέψατε να γίνω ένα μικρό μέρος της τεράστιας κληρονομιάς σας. Θα σας είμαι για πάντα ευγνώμον. 

Η μάχη στο Όσκαρ Α' Ανδρικού ήταν αδυσώπητη και αμφίροπη αν αναλογιστούμε ότι στις υποψηφιότητες είχαμε τον Christian Bale ως Dick Cheney για το The Vice, τον Bradley Cooper για το A Star Is Born, τον Willem Dafoe ως Van Gogh στο At Eternity's Gate και τον Viggo Mortensen του Green Book. 

Στο Β' Ανδρικού Ρόλου είδαμε τον Mahershala Ali να βραβεύεται για τον ρόλο του πιανίστα Don Shirley στο Green Book, που κατέκτησε και το μεγαλύτερο βραβείο της 91ης Τελετής Απονομής. Αυτή είναι η δεύτερη νίκη στη δεύτερη υποψηφιότητα του Mahershala καθώς κέρδισε το 2017 το Όσκαρ Β' Ανδρικού στο Moonlight, που μετέπειτα και αυτό αναδείχθηκε καλύτερη ταινία. 

Δείτε τη στιγμή της απονομής των βραβείων. Θα θέλατε άλλοι ηθοποιοί να κέρδιζαν τα εν λόγω βραβεία;