The Whale: Δείτε το πρώτο trailer με την ερμηνεία του Brendan Fraser που όλοι μιλούν για αυτή

Η Α24 πηγαίνει προς ολοταχώς για τα Oscars του 2023
08 Νοεμβρίου 2022 22:19
The Whale: Δείτε το πρώτο trailer με την ερμηνεία του Brendan Fraser που όλοι μιλούν για αυτή

Πιο σίγουρη ταινία-φαβορί για τα Oscars του 2023 από το "The Whale" παίζει και να μην υπάρχει. Η νέα ταινία του Darren Aronofsky εξυμνήστηκε καθολικά σε όσα φεστιβάλ κι αν έπαιξε σαρώνοντας κιόλας, με το κυρίως highlight να είναι η ερμηνεία του Brendan Fraser, o οποίος υποδύεται έναν παχύσαρκο άνδρα που θέλει να επανορθώσει τη σχέση με την κόρη του, την οποία ενσαρκώνει η Sadie Sink της σειράς "Stranger Things". 

Τώρα η Α24 κυκλοφόρησε το πρώτο trailer του The Whale μετά από τόσο καιρό και μιας δίνει μια χορταστική ματιά στην ταινία που αναμένεται να είναι ισάξια "ζεστή" και γροθιά στο στομάχι. Λέγεται πως η ερμηνεία του Fraser θεωρείται ήδη ένα από τα φαβορί για Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου. 

Δείτε το πρώτο trailer του The Whale: 

Η αφίσα της ταινίας 

Λίγα λόγια για το The Whale: 

Λέγεται ότι για το ειδικό μακιγιάζ και τα προσθετικά εφέ φορούσε ένα ειδικό "κοστούμι" που ζύγισε σε περιπτώσεις 123 κιλά και χρειαζόταν μέχρι και 6 ώρες για να το φορέσει ανάλογα με τη σκηνή. Ο Brendan Fraser μιλώντας στο Variety αποκάλυψε πως όταν έβγαζε το προσθετικό κοστούμι του, προκαλούσε άλλα προβλήματα όπως ζαλάδες, ενώ "ανακάλυψε μυς που δεν ήξερε καν πως είχε" από το να κουβαλάει όλο αυτό το βάρος. 

Η ταινία βασίζεται στο πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του Samuel D. Hunter από το 2012. Η ιστορία επικεντρώνεται σε έναν μεσήλικα που αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα παχυσαρκίας, καθώς για χρόνια έτρωγε με ακατάπαυστους ρυθμούς για να πνίξει τις ενοχές που τον βασάνιζαν, όταν και παράτησε την οικογένειά του για τον gay εραστή του. Σε μια προσπάθεια να εξιλεωθεί ο ίδιος θα επιχειρήσει να τα ξαναβρεί με την κόρη του, την οποία παράτησε για πολλά χρόνια και την υποδύεται η Sadie Sink, γνωστή ως Max της σειράς Stranger Things. 

Μαζί με τους Brendan Fraser και Sadie Sink θα παίξουν οι Hong Chau, Ty Simpkins, και Samantha Morton. O Fraser είχε δηλώσει παλιότερα για τον ρόλο αυτόν: "Θα είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί. Αυτό είναι πραγματικά το μόνο που μπορώ να σας πω. Η γκαρνταρόμπα και τα κοστούμια ήταν εκτεταμένα, απρόσκοπτα και δυσκίνητα. Αυτό σίγουρα απέχει πολύ από οτιδήποτε έχω κάνει ποτέ, στην καριέρα μου αλλά δε θέλω να είμαι ταπεινός διότι πρόκειται να κάνει εντύπωση".

Ο Aronofsky, που έχει χαρίσει τα οσκαρικά Requiem for a Dream και Black Swan, επιστρέφει στη σκηνοθετική καρέκλα μετά το "Mother!" του 2017 και μάλιστα ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με το διευθυντή φωτογραφίας Matthew Libatique

Τον Fraser θα τον δούμε ξανά στο πολυαναμενόμενο Killers of the Flower Moon σε σκηνοθεσία Martin Scorsese

Πότε κυκλοφορεί το The Whale

Μάθαμε πως το The Whale θα προβάλλεται στους κινηματογράφους των ΗΠΑ από τις 9 Δεκεμβρίου. Ακόμη είναι άγνωστο το πότε θα βγει στις ελληνικές αίθουσες.