Star Wars: Μια νέα ταινία θα σκηνοθετήσει ο Shawn Levy των Stranger Things και Deadpool 3

Μια πολλά υποσχόμενη επιλογή για το σύμπαν του Star Wars
08 Νοεμβρίου 2022 21:57
Star Wars: Μια νέα ταινία θα σκηνοθετήσει ο Shawn Levy των Stranger Things και Deadpool 3

Σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline ο Shawn Levy θα ταξιδέψει σε έναν γαλαξία πολύ-πολύ μακρινό για χάρη του Star Wars. Ο γνωστός σκηνοθέτης της σειράς "Stranger Things" και του πολυαναμενόμενου Deadpool 3 θα αναλάβει τη σκηνοθεσία μιας από τις μελλοντικές κινηματογραφικές ταινίες Star Wars που βρίσκονται υπό ανάπτυξη στη Lucasfilm. 

Παρόλο που οι λεπτομέρειες γύρω από τη συμμετοχή του είναι λιγοστές γνωρίζουμε ένα πράγμα στα σίγουρα. Την εν λόγω Star Wars ταινία θα την αναλάβει αφότου τελειώσει με την 5η σεζόν του Stranger Things για λογαριασμό του Netflix και μετά την ολοκλήρωση του Deadpool 3 για τη Marvel Studios, όπου ο Ryan Reynolds θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Wolverine του Hugh Jackman. 

Το Star Wars project που θα αναλάβει δηλαδή θα αρχίσει να εργάζεται σε αυτό στην καλύτερη περίπτωση μετά το 2025, μιας και το Deadpool 3 κυκλοφορεί τον Νοέμβριο του 2024. 

Παράλληλα βρίσκεται σε pre-production η μίνι σειρά "All the Light We Cannot See" για το Netflix εκεί όπου σκηνοθέτησε και τα τέσσερα επεισόδιά της, ενώ αναμένεται να σκηνοθετήσει τουλάχιστον δύο επεισόδια του Stranger Things 5. 

Πρόσφατα η Star Wars ταινία δια χειρός Damon Lindelof (Watchmen HBO, Lost) βρήκε και αυτή τον σκηνοθέτη της. Ωστόσο το κινηματογραφικό κομμάτι του σύμπαντος είναι ένας τομέας όπου μετά το Star Wars: The Rise of Skywalker, έχει αποδυναμωθεί σημαντικά. 

Αρκεί να αναφέρουμε ότι η Patty Jenkins ετοίμαζε το Rogue Squadron αλλά πρόσφατα αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα της Disney και η τύχη του αγνοείται. Ο Taika Waititi του "Thor: Love and Thunder" με τον J.D. Dillard (Sweetheart) αναπτύσσουν από μία Star Wars ταινία ο καθένας. 

Kevin Feige επίσης αναπτύσσει ως παραγωγός τη δική του Star Wars ταινία, με σεναριογράφο τον έμπιστό του, Michael Waldron (WandaVision, Avengers: Secret Wars). Τέλος, υπάρχει στη μέση και η τριλογία Star Wars ταινιών δια χειρός Rian Johnson, για την οποία πρόσφατα μάθαμε ότι ακόμη συζητιέται μεταξύ του σκηνοθέτη και της Lucasfilm, αν και παραμένει άγνωστο το πότε θα μπει σε παραγωγή. 

Παρόλα αυτά το franchise έχει βρει θαλπωρή μέσα από τη στέγη του Disney Plus, εκεί όπου χάρη στις σειρές The Mandalorian, Book of Boba Fett, Obi-Wan Kenobi και τώρα με το "Andor" επεκτείνεται το σύμπαν με ποικίλους τρόπους.