Gears of War: Έρχεται ταινία από το Netflix για το διάσημο franchise παιχνιδιών του Xbox

Μαζί με μια animated σειρά για ενήλικες - Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το Gears of War στο Xbox 360
07 Νοεμβρίου 2022 22:19
Gears of War: Έρχεται ταινία από το Netflix για το διάσημο franchise παιχνιδιών του Xbox

Εδώ και χρόνια φημολογούνταν πως ετοιμάζεται μια ταινία Gears of War και τώρα η επιθυμία των fans έγινε πραγματικότητα. To Netflix ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα μέσα από τα social media του πως ετοιμάζει την πρώτη live-action ταινία Gears of War αλλά και "μια animated σειρά για ενήλικες". 

Φαίνεται πως το deal μεταξύ The Coalition, Xbox και Netflix αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω ανάπτυξη του franchise στο Netflix, καθώς το επίσημο tweet αναφέρει πως "Και μετά από αυτά υπάρχει το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν περισσότερες ιστορίες". 

Η ανακοίνωση μάλιστα συνέπεσε με την 16η επέτειο της κυκλοφορίας του πρώτου Gears of War παιχνιδιού για το Xbox 360, το οποίο έμελλε να χαράξει με χρυσά γράμματα την ιστορία του αλλά και να αποτελέσει ως τίτλους συνώνυμους με το όνομα Xbox. 

Πέραν αυτής της ανακοίνωσης το Netflix δεν γνωστοποίησε πότε περίπου θα δούμε τα projects αυτά να παίρνουν σάρκα και οστά. Πάντως το Netflix θα συνεργαστεί στενά με την The Coalition, το στούντιο υπεύθυνο για το franchise του Xbox, ώστε να διασκευαστεί για την μεγάλη και τη μικρή οθόνη. Μάλλον είναι πολύ νωρίς ακόμη καθώς δεν έχουν προσληφθεί σκηνοθέτες και σεναριογράφοι, πόσο μάλλον να μάθουμε ποιος για παράδειγμα θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστή Marcus Fenix ή τον Dom Santiago. 

To Netflix και οι videogame διασκευές του

Στην αγκαλιά του το Netflix έχει φέρει πολλά και τεράστια franchises βιντεοπαιχνιδιών από τα οποία έχει κυκλοφορήσει ή ετοιμάζει σειρές (animated και live-action) και ταινίες. Ανάμεσα σε αυτά είναι η anime σειρά Cyberpunk: Edgerunners, που βασίζεται στο Cyberpunk 2077 της CD Projekt RED, το Arcane που βασίζεται στο League of Legends της Riot Games και θεωρείται ένα από τα διαμάντια του είδους, καθώς και το The Cuphead Show βασισμένο στο Cuphead της MDHR. 

Υπό ανάπτυξη και χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσουν έχει την ταινία Bioshock, την σειρά Horizon Zero Dawn, την live-action σειρά Assassin's Creed και την ταινία του The Division