Ηχηρό “όχι“ του Quentin Tarantino να σκηνοθετήσει ταινία της Marvel

Εξήγησε τους λόγους που δε θα σκηνοθετήσει ποτέ ταινία του MCU
05 Νοεμβρίου 2022 10:03
Ηχηρό “όχι“ του Quentin Tarantino να σκηνοθετήσει ταινία της Marvel

Ο Quentin Tarantino δεν απέφυγε την ερώτηση του ενδεχόμενου να σκηνοθετήσει μελλοντικά μια ταινία της Marvel. Ο θρυλικός σκηνοθέτης των Pulp Fiction και Kill Bill ξεκαθάρισε τη θέση του και ίσως να καθησύχασε μερίδα των fans του, ως προς το θέμα αυτό που κι άλλοι συνάδελφοι ίδιου βεληνεκούς έχουν απαρνηθεί. 

Αυτόν τον καιρό προμοτάρει το νέο του βιβλίο Cinema Speculation, μέσα στο οποίο γράφει για τις ταινίες που τον ενέπνευσαν στην καριέρα του. Ανάμεσα σε αυτά αναφέρθηκε στο ένα είδος που θα ήθελε να πάψει να μονοπωλεί το σινεμά με τέτοιο τρόπο και είναι όπως φαντάζεστε αυτές των DC και Marvel. 

Μιλώντας στους LA Times είπε ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναλάβει και να σκηνοθετήσει μια ταινία του MCU για χάρη της Marvel Studios, επειδή όπως λέει "δεν ψάχνει για δουλειά": 

Πρέπει να είσαι μισθωτός σκηνοθέτης για να κάνεις αυτές τις δουλειές. Εγώ δεν είμαι. Δεν ψάχνω εργασία. 

Το ηχηρό όχι του Ταραντίνο τον τοποθετεί επίσης ανάμεσα στους επικριτές των superhero ταινιών μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο Martin Scorsese, o Francis Ford Coppola, o Ridley Scott, ο Bong Joon-ho και ο Denis Viilleneuve. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Κουέντιν Ταραντίνο ετοιμαζόταν να σκηνοθετήσει την δική του Star Trek ταινία, ένα άλλο μεγάλο κινηματογραφικό franchise, αν και αυτό το πλάνο ναυάγησε εν τέλει.

Στο ίδιο βιβλίο αποκαλύπτει και τις ταινίες που θεωρεί ο ίδιος ως τέλειες.