Έρχονται νέες Harry Potter ταινίες και ίσως να ήρθε η ώρα του “Cursed Child“

'Έχουμε 15 χρόνια να βγάλουμε ταινία Harry Potter' λέει η Warner Bros.
04 Νοεμβρίου 2022 12:59
Έρχονται νέες Harry Potter ταινίες και ίσως να ήρθε η ώρα του “Cursed Child“

Την επιστροφή του Χάρι Πότερ επιθυμεί η νέα διοίκηση της Warner Bros. Discovery, διά στόματος του CEO, David Zaslav, ο οποίος έκανε tease πως θα έρθουν νέες ταινίες στο μέλλον. 

Αυτή η στροφή της Warner Bros. είναι αποτέλεσμα της αμφίβολης συνέχειας των Fantastic Beasts ταινιών, με την πιο πρόσφατη "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore" να μην ήταν η εμπορική επιτυχία που περίμεναν οι ιθύνοντες της. Συγκεκριμένα στο πρόσφατο meeting των μετόχων για τα οικονομικά αποτελέσματα της WB Discovery, o Zaslav εξήγγειλε την μεγαλύτερη έμφαση στα franchises της εταιρίας, όπως τα Harry Potter και τον Superman, του οποίου το μέλλον ήδη διαγράφεται λαμπρό κινηματογραφικά, χάρη στην ενθουσιώδης επιστροφή του Henry Cavill στον ρόλο. 

Ένας από τους λόγους που ανέφερε ο Zaslav για την επιστροφή στο σύμπαν του Harry Potter -και όχι του Wizarding World συγκεκριμένα- είναι γιατί "έχουν να βγάλουν ταινία Harry Potter εδώ και 15 χρόνια": 

"Θα δώσουμε πραγματική έμφαση στα franchises. Δεν έχουμε γυρίσει ταινία του Superman εδώ και 13 χρόνια. Δεν έχουμε κάνει ταινία Χάρι Πότερ εδώ και 15 χρόνια. Οι ταινίες DC και Harry Potter προσέφεραν πολλά κέρδη στη Warner Bros. Motion Pictures τα τελευταία 25 χρόνια. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που έχουμε, το House of the Dragon, είναι ένα παράδειγμα σχετικά με το Game of Thrones. Εκμεταλλευτήκαμε τα πλεονεκτήματα του Sex and the City. Τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, εξακολουθούμε να έχουμε τα δικαιώματα για να κάνουμε τις ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών".

Επίσης, το νέο αφεντικό της Warner Bros. Discovery αναφέρθηκε στο ότι "πρέπει να κάνουν κάτι με την JK Rowling και το Harry Potter στο εγγύς μέλλον", κάτι που ενισχύει το γεγονός ότι έρχονται νέες ταινίες του franchise με την δημιουργό του να συμμετέχει ενεργά. 

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο εάν ανοίγει ο δρόμος για sequel της ιστορίας του Χάρι Πότερ, όπως για παράδειγμα μια κινηματογραφική ταινία του θεατρικού και μετέπειτα βιβλίου "Harry Potter and the Cursed Child". Ωστόσο είναι μια καθαρή ένδειξη ότι έρχεται...περισσότερο "Harry Potter". 

Στα λόγια του όμως δεν ανέφερε μόνο το Harry Potter αλλά και τις ταινίες της DC με ιδιαίτερη έμφαση στον Superman, καθώς και στο σύμπαν του Game of Thrones αλλά και σε αυτό του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, καθώς όπως αναφέρει, διαθέτουν τα δικαιώματα να βγάλουν δική τους ταινία LOTR. Άλλωστε στα σκαριά υπάρχει η animated ταινία Lord of the Rings: War of the Rohirrim.