Ο Quentin Tarantino αποκάλυψε τις ταινίες που θεωρεί τέλειες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η λίστα έχει ταινίες-εκπλήξεις αλλά και κάποιες αναμενόμενες επιλογές
01 Νοεμβρίου 2022 20:17
Ο Quentin Tarantino αποκάλυψε τις ταινίες που θεωρεί τέλειες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι θεωρείται "τέλεια ταινία" και τι την ορίζει; Ο Quentin Tarantino όντας ένας από τους πιο θρυλικούς σκηνοθέτες του σινεμά έχει μια δική του έννοια για αυτήν την ορολογία που σε κάποιους έχει εντελώς υποκειμενική αξία.

Το να χαρακτηρίζει όμως ο σκηνοθέτης αριστουργηματικών ταινιών όπως Pulp Fiction, Kill Bill, Django Unchained και Inglorious Bastards μεταξύ άλλων φέρει μια άλλη βαρύτητα, όπως γίνεται αντιληπτό καθώς όλες του οι ταινίες θεωρούνται σταθμός για τον κινηματογράφο. 

Αυτόν τον καιρό ο Tarantino κάνει ένα διάλειμμα από τις ταινίες -με το Once Upon A Time in Hollywood να είναι η πιο πρόσφατη- καθώς εστιάζει στη συγγραφή βιβλίων, τα podcasts και την οικογένειά του.

Ο σκηνοθέτης των Kill Bill, Pulp Fiction και Django Unchained βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Jimmy Kimmel, εκεί όπου ο παρουσιαστής έφερε στη συζήτηση το θέμα των "τέλειων ταινιών". Στο νέο του βιβλίο με τίτλο "Cinema Speculation" περιγράφει μερικές από τις ταινίες που θεωρεί ο ίδιος ως τέλειες και ανάμεσά τους βρίσκονται ταινίες όπως ο "Εξορκιστής" και "Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το πριόνι". 

Αυτή είναι όμως η λίστα του Ταραντίνο με τις "τέλειες ταινίες" του: 

  • Jaws
  • The Exorcist
  • The Texas Chain Saw Massacre
  • Young Frankenstein
  • Annie Hall
  • Wild Bunch
  • Back to the Future

Μιλώντας για τις επιλογές του είπε τα εξής στην εκπομπή του Kimmel: 

Λοιπόν, δεν υπάρχουν πολλές από αυτές. Αυτό απλώς εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η κινηματογραφική τέχνη είναι δύσκολη. Και κοίτα, όταν λες τέλειες ταινίες μιλάς για την αισθητική του κάθε ατόμου ξεχωριστά. Αλλά ακόμα και αν προσπαθήσεις να υπολογίσεις όλες τις αισθητικές, ωστόσο η τέλεια ταινία διασχίζει όλες τις διαφορετικές αισθητικές σε κάποιο βαθμό. Μπορεί να μην είναι του γούστου σου, αλλά δεν μπορείς να πεις τίποτα που να την υποβαθμίζει. Νομίζω ότι τα Σαγόνια του Καρχαρία ταιριάζουν σε αυτό. Νομίζω ότι ο Εξορκιστής ταιριάζει σε αυτό. Νομίζω ότι το Annie Hall ταιριάζει σε αυτό. Νομίζω ότι κάποιοι θα μπορούσαν να πουν "Ο νεαρός Φρανκενστάιν". Μπορώ να καταλάβω αυτή τη σκέψη. Θα μπορούσα να πω ότι το Wild Bunch ταιριάζει σε αυτό. Και αυτό δεν είναι καν μια τέλεια ταινία. Δεν είναι τέλεια. Οι ατέλειές της είναι μέρος της δόξας της. Οπότε επιτρέψτε μου να βγάλω το Wild Bunch. Αλλά αυτό είναι και το νόημα. Ότι είναι κάτι που είναι τόσο αδιαμφισβήτητο. Το "Επιστροφή στο Μέλλον" είναι μια τέλεια ταινία.

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξής του παρακάτω.